Publication

Shedding light on active species in Fe, Ni and Cu catalysis: photochemical, spectroscopic and electrochemical studies

Draksharapu, A., 2013, Groningen: s.n.. 265 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

APA

Draksharapu, A. (2013). Shedding light on active species in Fe, Ni and Cu catalysis: photochemical, spectroscopic and electrochemical studies. Groningen: s.n.

Author

Draksharapu, Apparao. / Shedding light on active species in Fe, Ni and Cu catalysis : photochemical, spectroscopic and electrochemical studies. Groningen : s.n., 2013. 265 p.

Harvard

Draksharapu, A 2013, 'Shedding light on active species in Fe, Ni and Cu catalysis: photochemical, spectroscopic and electrochemical studies', Doctor of Philosophy, Groningen.

Standard

Shedding light on active species in Fe, Ni and Cu catalysis : photochemical, spectroscopic and electrochemical studies. / Draksharapu, Apparao.

Groningen : s.n., 2013. 265 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

Vancouver

Draksharapu A. Shedding light on active species in Fe, Ni and Cu catalysis: photochemical, spectroscopic and electrochemical studies. Groningen: s.n., 2013. 265 p.


BibTeX

@phdthesis{9e94c210a5b44f25b252ed416fe3f5ca,
title = "Shedding light on active species in Fe, Ni and Cu catalysis: photochemical, spectroscopic and electrochemical studies",
abstract = "Vele van de chemische omzettingen waar chemici in het laboratorium naar streven worden door de natuur vaak uitgevoerd met opmerkelijke reactiviteit en selectiviteit. In scherpe tegenstelling tot biologische systemen laten de door de mens gemaakte structurele en functionele modellen voor de biologische systemen vaak beperkte reactiviteit en selectiviteit zien als ze gebruikt worden in katalytische reacties. Het genereren van zogenaamde actieve intermediairen, de karakterisering hiervan met diverse spectroscopische technieken en het het begrijpen van hun rol in katalyse is van direct belang met betrekking tot het begrijpen van hun rol in biologische systemen. In dit proefschrift worden de synthese en karakterisering van diverse intermediairen zoals FeIV=O, FeIII-OR, FeIII-OCl, NiII-OCl and NiII-O• beschreven. Door gebruik te maken van een groot aantal technieken was het mogelijk om diverse van deze intermediairen definitief vast te stellen. Het werk dat in dit proefschrift wordt beschreven gaat met name om het verkrijgen en het spectroscopisch karakteriseren van potentiele actieve deeltjes, bestaande uit complexen van overgangsmetalen, die gevormd worden tijdens katalyse reacties. Er is uitgebreid gebruik gemaakt van elektrochemie en Raman en resonatie Raman spectroscopie om de eigenschappen van zowel een aantal ijzer en nikkel intermediairen als de interactie van koper complexen met DNA te begrijpen. Het doel was om een relatie te leggen tussen de analyse van welke deeltjes aanwezig zijn in oplossing en de katalytische activiteit.",
keywords = "Proefschriften (vorm), Spectrometrie, Biomimetic chemistry, DNA, Koperverbindingen, Nikkelverbindingen, Fotokatalyse, IJzerverbindingen, Pyridine, Redoxreacties, katalyse, spectrochemische analyse",
author = "Apparao Draksharapu",
note = "Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen",
year = "2013",
language = "English",
isbn = "9789036766227",
publisher = "s.n.",

}

RIS

TY - THES

T1 - Shedding light on active species in Fe, Ni and Cu catalysis

T2 - photochemical, spectroscopic and electrochemical studies

AU - Draksharapu, Apparao

N1 - Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Vele van de chemische omzettingen waar chemici in het laboratorium naar streven worden door de natuur vaak uitgevoerd met opmerkelijke reactiviteit en selectiviteit. In scherpe tegenstelling tot biologische systemen laten de door de mens gemaakte structurele en functionele modellen voor de biologische systemen vaak beperkte reactiviteit en selectiviteit zien als ze gebruikt worden in katalytische reacties. Het genereren van zogenaamde actieve intermediairen, de karakterisering hiervan met diverse spectroscopische technieken en het het begrijpen van hun rol in katalyse is van direct belang met betrekking tot het begrijpen van hun rol in biologische systemen. In dit proefschrift worden de synthese en karakterisering van diverse intermediairen zoals FeIV=O, FeIII-OR, FeIII-OCl, NiII-OCl and NiII-O• beschreven. Door gebruik te maken van een groot aantal technieken was het mogelijk om diverse van deze intermediairen definitief vast te stellen. Het werk dat in dit proefschrift wordt beschreven gaat met name om het verkrijgen en het spectroscopisch karakteriseren van potentiele actieve deeltjes, bestaande uit complexen van overgangsmetalen, die gevormd worden tijdens katalyse reacties. Er is uitgebreid gebruik gemaakt van elektrochemie en Raman en resonatie Raman spectroscopie om de eigenschappen van zowel een aantal ijzer en nikkel intermediairen als de interactie van koper complexen met DNA te begrijpen. Het doel was om een relatie te leggen tussen de analyse van welke deeltjes aanwezig zijn in oplossing en de katalytische activiteit.

AB - Vele van de chemische omzettingen waar chemici in het laboratorium naar streven worden door de natuur vaak uitgevoerd met opmerkelijke reactiviteit en selectiviteit. In scherpe tegenstelling tot biologische systemen laten de door de mens gemaakte structurele en functionele modellen voor de biologische systemen vaak beperkte reactiviteit en selectiviteit zien als ze gebruikt worden in katalytische reacties. Het genereren van zogenaamde actieve intermediairen, de karakterisering hiervan met diverse spectroscopische technieken en het het begrijpen van hun rol in katalyse is van direct belang met betrekking tot het begrijpen van hun rol in biologische systemen. In dit proefschrift worden de synthese en karakterisering van diverse intermediairen zoals FeIV=O, FeIII-OR, FeIII-OCl, NiII-OCl and NiII-O• beschreven. Door gebruik te maken van een groot aantal technieken was het mogelijk om diverse van deze intermediairen definitief vast te stellen. Het werk dat in dit proefschrift wordt beschreven gaat met name om het verkrijgen en het spectroscopisch karakteriseren van potentiele actieve deeltjes, bestaande uit complexen van overgangsmetalen, die gevormd worden tijdens katalyse reacties. Er is uitgebreid gebruik gemaakt van elektrochemie en Raman en resonatie Raman spectroscopie om de eigenschappen van zowel een aantal ijzer en nikkel intermediairen als de interactie van koper complexen met DNA te begrijpen. Het doel was om een relatie te leggen tussen de analyse van welke deeltjes aanwezig zijn in oplossing en de katalytische activiteit.

KW - Proefschriften (vorm)

KW - Spectrometrie

KW - Biomimetic chemistry

KW - DNA

KW - Koperverbindingen

KW - Nikkelverbindingen

KW - Fotokatalyse

KW - IJzerverbindingen

KW - Pyridine

KW - Redoxreacties

KW - katalyse

KW - spectrochemische analyse

M3 - Thesis fully internal (DIV)

SN - 9789036766227

PB - s.n.

CY - Groningen

ER -

ID: 2372968