Publication

Schrijven in stappen: Handboek voor de verslaglegging van literatuuronderzoek

Haag, E., 6-May-2015, 4 ed. Den Haag: Boom Lemma. 168 p.

Research output: Book/ReportBookProfessional

Schrijven in stappen biedt een gedetailleerde beschrijving van de stappen die gezet moeten worden om een goed literatuurverslag te maken. Uitgaande van de drie rondes – voorbereiden, schrijven en herschrijven – geven de auteurs aan welke stappen men moet nemen om van een onderwerp tot een complete tekst te komen. Daarbij worden van iedere stap alle uit te voeren activiteiten nauwkeurig beschreven. Met behulp van de per ronde opgenomen checklists kan een schrijver ten slotte eenvoudig controleren of hij geen activiteiten heeft overgeslagen.

Het boek heeft inmiddels zijn weg gevonden naar verschillende faculteiten, scholen en afdelingen waar studenten les krijgen in het zelf opstellen van een literatuurverslag. In deze derde druk is daarop ingespeeld. De tekst is geactualiseerd en aangevuld met gevarieerde voorbeelden uit diverse disciplines.

Dit boek is met name interessant voor studenten aan bestuurskundige, bedrijfskundige of sociaal-wetenschappelijk geörienteerde opleidingen. Daarnaast is het ook geschikt voor iedereen die zich beroepshalve bezighoudt met verslaglegging.
Original languageDutch
Place of PublicationDen Haag
PublisherBoom Lemma
Number of pages168
Edition4
ISBN (Electronic) 978‐94‐6094‐001‐9
ISBN (Print)978‐94‐6236‐502‐4
Publication statusPublished - 6-May-2015

    Keywords

  • Writing step by step, literature review

ID: 12743363