Publication

Redenen om uit een leesgroep te stappen

Veenhoff, M. & Visser, R., Apr-2015, Science Shop, University of Groningen. 28 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Copy link to clipboard

Documents

• Merel Veenhoff
  • Rozemarijn Visser
Stichting Senia is een stichting die leesgroepen organiseert voor (voornamelijk) senioren. In dit onderzoek is aandacht besteed aan oud-deelnemers van de stichting die besloten uit een leesgroep te stappen: wat was hun motivatie en hoe kan Senia hier rekening mee houden? Aan de hand van een online anonieme enquête is gestopte deelnemers gevraagd hoe zij hun deelname aan een leesgroep hebben ervaren en wat meespeelde in de keuze om met de leesgroep te stoppen. Tijd speelde hierbij vaak een rol, daarnaast gaven de respondenten aan dat vooral problemen binnen hun leesgroep, een te laag of hoog (lees)niveau van de leesgroep of het werken met de leeswijzer redenen waren dat deelname aan de leesgroep tegenviel. Door middel van een SWOT-analyse worden aanbevelingen gedaan waarmee Senia kan proberen meer deelnemers te behouden.
Original languageDutch
PublisherScience Shop, University of Groningen