Publication

Over de toekomst van de politieke partij

Voerman, G., 18-Sep-2012, Groningen: Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen. 15 p.

Research output: Book/ReportInaugural speechPopular

APA

Voerman, G. (2012). Over de toekomst van de politieke partij. Groningen: Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.

Author

Voerman, G. / Over de toekomst van de politieke partij. Groningen : Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, 2012. 15 p.

Harvard

Voerman, G 2012, Over de toekomst van de politieke partij. Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, Groningen.

Standard

Over de toekomst van de politieke partij. / Voerman, G.

Groningen : Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, 2012. 15 p.

Research output: Book/ReportInaugural speechPopular

Vancouver

Voerman G. Over de toekomst van de politieke partij. Groningen: Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen, 2012. 15 p.


BibTeX

@book{3ef36774a3d74543a13117fb15cf4a9e,
title = "Over de toekomst van de politieke partij",
abstract = "Partijen vervullen een cruciale rol in onze representatieve, parlementaire democratie. Zij articuleren, aggregeren en representeren maatschappelijke belangen; zij rekruteren en selecteren het benodigde politieke personeel, zoals volksvertegenwoordigers, bewindspersonen, burgemeesters; en zij mobiliseren de kiezers. Met het vervullen van die functies fungeren partijen als intermediair tussen samenleving en staat; zij verbinden de burgers met het openbaar bestuur. Hun eventuele einde zou dus grote gevolgen hebben voor het functioneren van ons politieke systeem. Maar klopt het dat partijen zo langzamerhand op hun laatste benen lopen? Gaan zij ten onder, of bevinden zij zich in een overgangsfase? En als dat laatste het geval is, welke kant gaan ze dan op? In deze oratie zal ik kort aangeven hoe de partijen er momenteel in de samenleving voorstaan, en vervolgens voorzichtig de richting schetsen waarin zij zich lijken te ontwikkelen.",
author = "G. Voerman",
note = "URL: wordcount: 5286",
year = "2012",
month = "9",
day = "18",
language = "Dutch",
publisher = "Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Over de toekomst van de politieke partij

AU - Voerman, G.

N1 - URL: wordcount: 5286

PY - 2012/9/18

Y1 - 2012/9/18

N2 - Partijen vervullen een cruciale rol in onze representatieve, parlementaire democratie. Zij articuleren, aggregeren en representeren maatschappelijke belangen; zij rekruteren en selecteren het benodigde politieke personeel, zoals volksvertegenwoordigers, bewindspersonen, burgemeesters; en zij mobiliseren de kiezers. Met het vervullen van die functies fungeren partijen als intermediair tussen samenleving en staat; zij verbinden de burgers met het openbaar bestuur. Hun eventuele einde zou dus grote gevolgen hebben voor het functioneren van ons politieke systeem. Maar klopt het dat partijen zo langzamerhand op hun laatste benen lopen? Gaan zij ten onder, of bevinden zij zich in een overgangsfase? En als dat laatste het geval is, welke kant gaan ze dan op? In deze oratie zal ik kort aangeven hoe de partijen er momenteel in de samenleving voorstaan, en vervolgens voorzichtig de richting schetsen waarin zij zich lijken te ontwikkelen.

AB - Partijen vervullen een cruciale rol in onze representatieve, parlementaire democratie. Zij articuleren, aggregeren en representeren maatschappelijke belangen; zij rekruteren en selecteren het benodigde politieke personeel, zoals volksvertegenwoordigers, bewindspersonen, burgemeesters; en zij mobiliseren de kiezers. Met het vervullen van die functies fungeren partijen als intermediair tussen samenleving en staat; zij verbinden de burgers met het openbaar bestuur. Hun eventuele einde zou dus grote gevolgen hebben voor het functioneren van ons politieke systeem. Maar klopt het dat partijen zo langzamerhand op hun laatste benen lopen? Gaan zij ten onder, of bevinden zij zich in een overgangsfase? En als dat laatste het geval is, welke kant gaan ze dan op? In deze oratie zal ik kort aangeven hoe de partijen er momenteel in de samenleving voorstaan, en vervolgens voorzichtig de richting schetsen waarin zij zich lijken te ontwikkelen.

M3 - Inaugural speech

BT - Over de toekomst van de politieke partij

PB - Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen

CY - Groningen

ER -

ID: 2086982