Publication

Onderzoek naar de vergroting van de instroom in de eerstegraads lerarenopleiding voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde en informatica

Rooij, van, E., Fokkens-Bruinsma, M., Goedhart, M., Coskun, B., Kuijpers, A., Dam, M., Janssen, F. & de Vries, M., 2019, Rijksuniversiteit Groningen. 52 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Dit rapport geeft de resultaten weer van een onderzoek dat is uitgevoerd door drie universiteiten naar de vergroting van de instroom in de eerstegraads lerarenopleiding bij de bètavakken wiskunde, informatica, natuurkunde en scheikunde. Het onderzoek is tot stand gekomen in samenwerking met de decanen van de bètafaculteiten vanwege de zorgen over de lage instroom in universitaire lerarenopleidingen. Het onderzoek maakt deel uit van een project tot versterking van de bètadidactiek waaraan ook de Universiteit Twente en de Universiteit Utrecht deelnemen, en is mogelijk gemaakt door subsidie van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
In dit rapport worden de deelonderzoeken weergegeven in verschillende hoofdstukken:
• Universiteit Leiden (dr. ir. Alma Kuijpers, dr. Michiel Dam, prof. r. ir. Fred Janssen): hoofdstukken 2 en 6.
• Technische Universiteit Delft (dr. Begüm Coskun, prof. dr. Marc de Vries): hoofdstuk 4.
• Rijksuniversiteit Groningen (dr. Els van Rooij, dr. Marjon Fokkens-Bruinsma, prof. dr. Martin Goedhart): hoofdstukken 3 en 5.
Translated title of the contributionResearch on increasing the enrolment in mathematics, physics, chemistry and computer science teacher education
Original languageDutch
PublisherRijksuniversiteit Groningen
Number of pages52
Publication statusPublished - 2019

Download statistics

No data available

ID: 120836046