Publication

Onderzoek doen binnen meerdere instellingen. Hoe doe je dat?

Heitmann, J., Beurmanjer, H. & DeFuentes-Merillas, L., 29-Nov-2018.

Research output: Contribution to conferenceAbstractAcademic

APA

Heitmann, J., Beurmanjer, H., & DeFuentes-Merillas, L. (2018). Onderzoek doen binnen meerdere instellingen. Hoe doe je dat?.

Author

Heitmann, Janika ; Beurmanjer, Harmen ; DeFuentes-Merillas, Laura . / Onderzoek doen binnen meerdere instellingen. Hoe doe je dat?.

Harvard

Heitmann, J, Beurmanjer, H & DeFuentes-Merillas, L 2018, 'Onderzoek doen binnen meerdere instellingen. Hoe doe je dat?'.

Standard

Onderzoek doen binnen meerdere instellingen. Hoe doe je dat? / Heitmann, Janika; Beurmanjer, Harmen; DeFuentes-Merillas, Laura .

2018.

Research output: Contribution to conferenceAbstractAcademic

Vancouver

Heitmann J, Beurmanjer H, DeFuentes-Merillas L. Onderzoek doen binnen meerdere instellingen. Hoe doe je dat?. 2018.


BibTeX

@conference{efedd7059ea440fcbd3e0e5c30397077,
title = "Onderzoek doen binnen meerdere instellingen. Hoe doe je dat?",
abstract = "Multicenter onderzoek, onderzoek doen binnen meerdere instellingen, heeft een aantal voordelen. Zo kun je sneller een groot aantal cli{\"e}nten werven en profiteren van elkaars expertise. Toch zie je dat veel mensen sceptisch zijn over het aangaan van een multicenter onderzoek. Aan de hand van een aantal voorbeelden, onderzoeken die plaats hebben gevonden binnen meerdere verslavingszorginstellingen, willen we met jullie de voor- en nadelen van dit soort onderzoeken bespreken. In de workshop wordt stil gestaan bij de volgende vragen: wanneer kies je (niet) voor multicenter?; waar moet je rekening mee houden en waar lopen we in de praktijk tegenaan? Verder willen we met de deelnemers in gesprek over hoe we de implementatie van multicenter onderzoek kunnen bevorderen en hoe we de samenwerking tussen instellingen kunnen verbeteren. Het doel van de workshop is om een checklist op te stellen, die in de toekomst gebruikt kan worden voor de start van een multicenter onderzoek. Wees welkom en deel je ervaringen en/of suggesties.",
author = "Janika Heitmann and Harmen Beurmanjer and Laura DeFuentes-Merillas",
year = "2018",
month = "11",
day = "29",
language = "English",

}

RIS

TY - CONF

T1 - Onderzoek doen binnen meerdere instellingen. Hoe doe je dat?

AU - Heitmann, Janika

AU - Beurmanjer, Harmen

AU - DeFuentes-Merillas, Laura

PY - 2018/11/29

Y1 - 2018/11/29

N2 - Multicenter onderzoek, onderzoek doen binnen meerdere instellingen, heeft een aantal voordelen. Zo kun je sneller een groot aantal cliënten werven en profiteren van elkaars expertise. Toch zie je dat veel mensen sceptisch zijn over het aangaan van een multicenter onderzoek. Aan de hand van een aantal voorbeelden, onderzoeken die plaats hebben gevonden binnen meerdere verslavingszorginstellingen, willen we met jullie de voor- en nadelen van dit soort onderzoeken bespreken. In de workshop wordt stil gestaan bij de volgende vragen: wanneer kies je (niet) voor multicenter?; waar moet je rekening mee houden en waar lopen we in de praktijk tegenaan? Verder willen we met de deelnemers in gesprek over hoe we de implementatie van multicenter onderzoek kunnen bevorderen en hoe we de samenwerking tussen instellingen kunnen verbeteren. Het doel van de workshop is om een checklist op te stellen, die in de toekomst gebruikt kan worden voor de start van een multicenter onderzoek. Wees welkom en deel je ervaringen en/of suggesties.

AB - Multicenter onderzoek, onderzoek doen binnen meerdere instellingen, heeft een aantal voordelen. Zo kun je sneller een groot aantal cliënten werven en profiteren van elkaars expertise. Toch zie je dat veel mensen sceptisch zijn over het aangaan van een multicenter onderzoek. Aan de hand van een aantal voorbeelden, onderzoeken die plaats hebben gevonden binnen meerdere verslavingszorginstellingen, willen we met jullie de voor- en nadelen van dit soort onderzoeken bespreken. In de workshop wordt stil gestaan bij de volgende vragen: wanneer kies je (niet) voor multicenter?; waar moet je rekening mee houden en waar lopen we in de praktijk tegenaan? Verder willen we met de deelnemers in gesprek over hoe we de implementatie van multicenter onderzoek kunnen bevorderen en hoe we de samenwerking tussen instellingen kunnen verbeteren. Het doel van de workshop is om een checklist op te stellen, die in de toekomst gebruikt kan worden voor de start van een multicenter onderzoek. Wees welkom en deel je ervaringen en/of suggesties.

M3 - Abstract

ER -

ID: 71932790