Publication

Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de collectie W.H. Berghuis

Rens, A., Hiemink, M., Zwiers, M. (ed.) & Bos, J. (ed.), 2019, Assen: Koninklijke Van Gorcum. 144 p. (Nieuwe Asser Historische Reeks)

Research output: Book/ReportBookPopular

APA

Rens, A., Hiemink, M., Zwiers, M. (Ed.), & Bos, J. (Ed.) (2019). Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de collectie W.H. Berghuis. (Nieuwe Asser Historische Reeks). Assen: Koninklijke Van Gorcum.

Author

Rens, Annemiek ; Hiemink, Martin ; Zwiers, Maarten (Editor) ; Bos, Jan (Editor). / Monumentaal Assen : Stadsgezichten uit de collectie W.H. Berghuis. Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2019. 144 p. (Nieuwe Asser Historische Reeks).

Harvard

Rens, A, Hiemink, M, Zwiers, M (ed.) & Bos, J (ed.) 2019, Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de collectie W.H. Berghuis. Nieuwe Asser Historische Reeks, Koninklijke Van Gorcum, Assen.

Standard

Monumentaal Assen : Stadsgezichten uit de collectie W.H. Berghuis. / Rens, Annemiek; Hiemink, Martin; Zwiers, Maarten (Editor); Bos, Jan (Editor).

Assen : Koninklijke Van Gorcum, 2019. 144 p. (Nieuwe Asser Historische Reeks).

Research output: Book/ReportBookPopular

Vancouver

Rens A, Hiemink M, Zwiers M, (ed.), Bos J, (ed.). Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de collectie W.H. Berghuis. Assen: Koninklijke Van Gorcum, 2019. 144 p. (Nieuwe Asser Historische Reeks).


BibTeX

@book{60e7c59ec863458e97a3dbbc3e74f1f9,
title = "Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de collectie W.H. Berghuis",
abstract = "Waarom schilderen kunstenaars alleen bekende steden? Die vraag stelde de Amsterdamse bankier Wim Berghuis (1930-2014) zichzelf eind jaren tachtig. Voor de in Assen geboren Berghuis betekende dat het begin van een zoektocht naar kunstenaars die zijn geliefde stad Assen wilden vastleggen. Het leidde tot een verzameling Asser stadsgezichten van een groot aantal kunstenaars die hij opdracht gaf om de stad op het doek te vereeuwigen. De inspanningen van Berghuis gingen niet onopgemerkt voorbij. Zijn werken werden in de loop der jaren meerdere malen tentoongesteld, niet alleen in het Drents Museum, maar ook in Berlijn en Bad Bentheim.Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de Collectie W.H. Berghuis is het langverwachte boek met daarin de complete Collectie dr. W.H. Berghuis. 112 werken van maar liefst 70 verschillende kunstenaars worden afgebeeld en beschreven. Annemiek Rens, Hoofdconservator van het Drents Museum, gaat in op het belang van de collectie en de bijzondere kunstwerken. Martin Hiemink neemt de lezer mee in het leven van Wim Berghuis en de historische verhalen achter de gebouwen en plaatsen die de kunstenaars vastlegden. In Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de Collectie dr. W.H. Berghuis wordt Assen op een verrassende wijze in beeld gebracht en laten kunstenaars de lezer steeds opnieuw kennis maken met de stad.",
author = "Annemiek Rens and Martin Hiemink",
editor = "Maarten Zwiers and Jan Bos",
year = "2019",
language = "Dutch",
isbn = "9789023256304",
series = "Nieuwe Asser Historische Reeks",
publisher = "Koninklijke Van Gorcum",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Monumentaal Assen

T2 - Stadsgezichten uit de collectie W.H. Berghuis

AU - Rens, Annemiek

AU - Hiemink, Martin

A2 - Zwiers, Maarten

A2 - Bos, Jan

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Waarom schilderen kunstenaars alleen bekende steden? Die vraag stelde de Amsterdamse bankier Wim Berghuis (1930-2014) zichzelf eind jaren tachtig. Voor de in Assen geboren Berghuis betekende dat het begin van een zoektocht naar kunstenaars die zijn geliefde stad Assen wilden vastleggen. Het leidde tot een verzameling Asser stadsgezichten van een groot aantal kunstenaars die hij opdracht gaf om de stad op het doek te vereeuwigen. De inspanningen van Berghuis gingen niet onopgemerkt voorbij. Zijn werken werden in de loop der jaren meerdere malen tentoongesteld, niet alleen in het Drents Museum, maar ook in Berlijn en Bad Bentheim.Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de Collectie W.H. Berghuis is het langverwachte boek met daarin de complete Collectie dr. W.H. Berghuis. 112 werken van maar liefst 70 verschillende kunstenaars worden afgebeeld en beschreven. Annemiek Rens, Hoofdconservator van het Drents Museum, gaat in op het belang van de collectie en de bijzondere kunstwerken. Martin Hiemink neemt de lezer mee in het leven van Wim Berghuis en de historische verhalen achter de gebouwen en plaatsen die de kunstenaars vastlegden. In Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de Collectie dr. W.H. Berghuis wordt Assen op een verrassende wijze in beeld gebracht en laten kunstenaars de lezer steeds opnieuw kennis maken met de stad.

AB - Waarom schilderen kunstenaars alleen bekende steden? Die vraag stelde de Amsterdamse bankier Wim Berghuis (1930-2014) zichzelf eind jaren tachtig. Voor de in Assen geboren Berghuis betekende dat het begin van een zoektocht naar kunstenaars die zijn geliefde stad Assen wilden vastleggen. Het leidde tot een verzameling Asser stadsgezichten van een groot aantal kunstenaars die hij opdracht gaf om de stad op het doek te vereeuwigen. De inspanningen van Berghuis gingen niet onopgemerkt voorbij. Zijn werken werden in de loop der jaren meerdere malen tentoongesteld, niet alleen in het Drents Museum, maar ook in Berlijn en Bad Bentheim.Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de Collectie W.H. Berghuis is het langverwachte boek met daarin de complete Collectie dr. W.H. Berghuis. 112 werken van maar liefst 70 verschillende kunstenaars worden afgebeeld en beschreven. Annemiek Rens, Hoofdconservator van het Drents Museum, gaat in op het belang van de collectie en de bijzondere kunstwerken. Martin Hiemink neemt de lezer mee in het leven van Wim Berghuis en de historische verhalen achter de gebouwen en plaatsen die de kunstenaars vastlegden. In Monumentaal Assen: Stadsgezichten uit de Collectie dr. W.H. Berghuis wordt Assen op een verrassende wijze in beeld gebracht en laten kunstenaars de lezer steeds opnieuw kennis maken met de stad.

UR - https://www.deslegte.nl/monumentaal-assen-2135443/

M3 - Book

SN - 9789023256304

T3 - Nieuwe Asser Historische Reeks

BT - Monumentaal Assen

PB - Koninklijke Van Gorcum

CY - Assen

ER -

ID: 100816870