Publication

Molecular systems for smart materials: spectroscopic and electrochemical studies, from solution to surfaces

Logtenberg, H. 2013 Groningen: s.n.. 136 p.

Research output: ScientificDoctoral Thesis

APA

Logtenberg, H. (2013). Molecular systems for smart materials: spectroscopic and electrochemical studies, from solution to surfaces Groningen: s.n.

Author

Logtenberg, Hella. / Molecular systems for smart materials : spectroscopic and electrochemical studies, from solution to surfaces. Groningen : s.n., 2013. 136 p.

Harvard

Logtenberg, H 2013, 'Molecular systems for smart materials: spectroscopic and electrochemical studies, from solution to surfaces', Doctor of Philosophy, Groningen.

Standard

Molecular systems for smart materials : spectroscopic and electrochemical studies, from solution to surfaces. / Logtenberg, Hella.

Groningen : s.n., 2013. 136 p.

Research output: ScientificDoctoral Thesis

Vancouver

Logtenberg H. Molecular systems for smart materials: spectroscopic and electrochemical studies, from solution to surfaces. Groningen: s.n., 2013. 136 p.


BibTeX

@phdthesis{d5e7fe9826194a3ba2800719d3b13c05,
title = "Molecular systems for smart materials: spectroscopic and electrochemical studies, from solution to surfaces",
abstract = "In dit proefschrift wordt de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen besproken. Deze intelligente systemen bestaan uit moleculen die onder invloed van een prikkel (bijvoorbeeld licht of stroom) een verandering ondergaan in de eigenschappen van het materiaal (bijvoorbeeld de kleur of de geleidbaarheid). Deze verandering wordt veroorzaakt door een verandering op moleculair niveau, bijvoorbeeld een andere lading of nieuwe structuur. Responsieve systemen komt men in vele varianten tegen. In dit proefschrift worden verschillende benaderingen in de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen gepresenteerd. Het moleculair ontwerp is slechts de eerste stap van de uitdaging, de analyse van een gevormd materiaal is minstens zo belangrijk. In dit proefschrift wordt een combinatie van technieken gebruikt voor de analyse van gemodificeerde oppervlakken. Een belangrijke toepassing van responsieve materialen is in de beïnvloeding van stroming door microfluide kanalen, welke ongeveer de dikte van een haar hebben (100 micrometer). In deze kleine kanalen heeft het oppervlak een groot effect op het soort stroming dat waargenomen wordt, hierdoor kunnen microkanalen gebruikt worden als methode om het effect van de schakeling in responsieve oppervlaktes waar te nemen. Vijf verschillende routes in de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen worden behandeld. Ieder project bevat slechts een klein deel van de puzzel, waarvan de oplossing de toepassing van responsieve materialen mogelijk zal maken. Zoals bij elk onderzoeksproject blijven er voldoende uitdagingen over om in de toekomst verder te bestuderen.",
keywords = "Microfluidics, Proefschriften (vorm), Raman spectrometrie, Geconjugeerde systemen, CMOS, Moleculaire $schakelaars, Grafeen, Diarylethenen, fotochemie, elektronenstructuur en elektrische eigenschappen van oppervl, supramoleculaire chemie",
author = "Hella Logtenberg",
note = "Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen",
year = "2013",
isbn = "9789036759274",
publisher = "s.n.",

}

RIS

TY - THES

T1 - Molecular systems for smart materials

T2 - spectroscopic and electrochemical studies, from solution to surfaces

AU - Logtenberg,Hella

N1 - Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - In dit proefschrift wordt de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen besproken. Deze intelligente systemen bestaan uit moleculen die onder invloed van een prikkel (bijvoorbeeld licht of stroom) een verandering ondergaan in de eigenschappen van het materiaal (bijvoorbeeld de kleur of de geleidbaarheid). Deze verandering wordt veroorzaakt door een verandering op moleculair niveau, bijvoorbeeld een andere lading of nieuwe structuur. Responsieve systemen komt men in vele varianten tegen. In dit proefschrift worden verschillende benaderingen in de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen gepresenteerd. Het moleculair ontwerp is slechts de eerste stap van de uitdaging, de analyse van een gevormd materiaal is minstens zo belangrijk. In dit proefschrift wordt een combinatie van technieken gebruikt voor de analyse van gemodificeerde oppervlakken. Een belangrijke toepassing van responsieve materialen is in de beïnvloeding van stroming door microfluide kanalen, welke ongeveer de dikte van een haar hebben (100 micrometer). In deze kleine kanalen heeft het oppervlak een groot effect op het soort stroming dat waargenomen wordt, hierdoor kunnen microkanalen gebruikt worden als methode om het effect van de schakeling in responsieve oppervlaktes waar te nemen. Vijf verschillende routes in de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen worden behandeld. Ieder project bevat slechts een klein deel van de puzzel, waarvan de oplossing de toepassing van responsieve materialen mogelijk zal maken. Zoals bij elk onderzoeksproject blijven er voldoende uitdagingen over om in de toekomst verder te bestuderen.

AB - In dit proefschrift wordt de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen besproken. Deze intelligente systemen bestaan uit moleculen die onder invloed van een prikkel (bijvoorbeeld licht of stroom) een verandering ondergaan in de eigenschappen van het materiaal (bijvoorbeeld de kleur of de geleidbaarheid). Deze verandering wordt veroorzaakt door een verandering op moleculair niveau, bijvoorbeeld een andere lading of nieuwe structuur. Responsieve systemen komt men in vele varianten tegen. In dit proefschrift worden verschillende benaderingen in de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen gepresenteerd. Het moleculair ontwerp is slechts de eerste stap van de uitdaging, de analyse van een gevormd materiaal is minstens zo belangrijk. In dit proefschrift wordt een combinatie van technieken gebruikt voor de analyse van gemodificeerde oppervlakken. Een belangrijke toepassing van responsieve materialen is in de beïnvloeding van stroming door microfluide kanalen, welke ongeveer de dikte van een haar hebben (100 micrometer). In deze kleine kanalen heeft het oppervlak een groot effect op het soort stroming dat waargenomen wordt, hierdoor kunnen microkanalen gebruikt worden als methode om het effect van de schakeling in responsieve oppervlaktes waar te nemen. Vijf verschillende routes in de ontwikkeling van intelligente moleculaire systemen worden behandeld. Ieder project bevat slechts een klein deel van de puzzel, waarvan de oplossing de toepassing van responsieve materialen mogelijk zal maken. Zoals bij elk onderzoeksproject blijven er voldoende uitdagingen over om in de toekomst verder te bestuderen.

KW - Microfluidics

KW - Proefschriften (vorm)

KW - Raman spectrometrie

KW - Geconjugeerde systemen

KW - CMOS

KW - Moleculaire $schakelaars

KW - Grafeen

KW - Diarylethenen

KW - fotochemie

KW - elektronenstructuur en elektrische eigenschappen van oppervl

KW - supramoleculaire chemie

M3 - Doctoral Thesis

SN - 9789036759274

PB - s.n.

ER -

ID: 2378090