Publication

Lezen in de gevangenis: een inventariserend onderzoek

Doorn, W., Apr-2015, Science Shop, University of Groningen. 21 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

APA

Doorn, W. (2015). Lezen in de gevangenis: een inventariserend onderzoek. Science Shop, University of Groningen.

Author

Doorn, Wiebe. / Lezen in de gevangenis : een inventariserend onderzoek. Science Shop, University of Groningen, 2015. 21 p.

Harvard

Doorn, W 2015, Lezen in de gevangenis: een inventariserend onderzoek. Science Shop, University of Groningen.

Standard

Lezen in de gevangenis : een inventariserend onderzoek. / Doorn, Wiebe.

Science Shop, University of Groningen, 2015. 21 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Vancouver

Doorn W. Lezen in de gevangenis: een inventariserend onderzoek. Science Shop, University of Groningen, 2015. 21 p.


BibTeX

@book{6cc58a2cd7c5429c898dad3f1c25997f,
title = "Lezen in de gevangenis: een inventariserend onderzoek",
abstract = "Om inzicht te kunnen geven in de leescultuur en de cultuuroverdracht binnen gevangenissen ligt de focus op de initiatieven die zich aangeboden hebben en te kijken waarin deze initiatieven van elkaar verschillen of waar overeenkomsten zijn. Dit in de verwachting dat als gevolg van de analyse constructieve aanbevelingen gedaan kunnen worden voor het opzetten van leesgroepconstructies binnen Nederlandse gevangenissen. Het Vlaamse initiatief ‘De Rode Antraciet’ bouwt voort op het gedachtegoed van ‘The Reader Organisation’1(TRO). Het initiatief in Zwaag is niet aangesloten bij een organisatie, maar wordt gefaciliteerd vanuit de gevangenisbibliotheek aldaar.Dit onderzoek inventariseert hoe de verschillende leesgroep-varianten functioneren en of het functioneren van deze groepen exemplarisch kan zijn voor andere Nederlandse gevangenissen en samenwerkingen tussen gevangenis- en openbare bibliotheken. De concrete onderzoeksvraag luidt dientengevolge: Hoe functioneren leesgroepen binnen Nederlandse en Vlaamse gevangenissen en zijn de in Vlaanderen reeds succesvolle concepten ook in Nederland te implementeren?",
author = "Wiebe Doorn",
year = "2015",
month = "4",
language = "Dutch",
publisher = "Science Shop, University of Groningen",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Lezen in de gevangenis

T2 - een inventariserend onderzoek

AU - Doorn, Wiebe

PY - 2015/4

Y1 - 2015/4

N2 - Om inzicht te kunnen geven in de leescultuur en de cultuuroverdracht binnen gevangenissen ligt de focus op de initiatieven die zich aangeboden hebben en te kijken waarin deze initiatieven van elkaar verschillen of waar overeenkomsten zijn. Dit in de verwachting dat als gevolg van de analyse constructieve aanbevelingen gedaan kunnen worden voor het opzetten van leesgroepconstructies binnen Nederlandse gevangenissen. Het Vlaamse initiatief ‘De Rode Antraciet’ bouwt voort op het gedachtegoed van ‘The Reader Organisation’1(TRO). Het initiatief in Zwaag is niet aangesloten bij een organisatie, maar wordt gefaciliteerd vanuit de gevangenisbibliotheek aldaar.Dit onderzoek inventariseert hoe de verschillende leesgroep-varianten functioneren en of het functioneren van deze groepen exemplarisch kan zijn voor andere Nederlandse gevangenissen en samenwerkingen tussen gevangenis- en openbare bibliotheken. De concrete onderzoeksvraag luidt dientengevolge: Hoe functioneren leesgroepen binnen Nederlandse en Vlaamse gevangenissen en zijn de in Vlaanderen reeds succesvolle concepten ook in Nederland te implementeren?

AB - Om inzicht te kunnen geven in de leescultuur en de cultuuroverdracht binnen gevangenissen ligt de focus op de initiatieven die zich aangeboden hebben en te kijken waarin deze initiatieven van elkaar verschillen of waar overeenkomsten zijn. Dit in de verwachting dat als gevolg van de analyse constructieve aanbevelingen gedaan kunnen worden voor het opzetten van leesgroepconstructies binnen Nederlandse gevangenissen. Het Vlaamse initiatief ‘De Rode Antraciet’ bouwt voort op het gedachtegoed van ‘The Reader Organisation’1(TRO). Het initiatief in Zwaag is niet aangesloten bij een organisatie, maar wordt gefaciliteerd vanuit de gevangenisbibliotheek aldaar.Dit onderzoek inventariseert hoe de verschillende leesgroep-varianten functioneren en of het functioneren van deze groepen exemplarisch kan zijn voor andere Nederlandse gevangenissen en samenwerkingen tussen gevangenis- en openbare bibliotheken. De concrete onderzoeksvraag luidt dientengevolge: Hoe functioneren leesgroepen binnen Nederlandse en Vlaamse gevangenissen en zijn de in Vlaanderen reeds succesvolle concepten ook in Nederland te implementeren?

M3 - Report

BT - Lezen in de gevangenis

PB - Science Shop, University of Groningen

ER -

ID: 17681778