Publication

Imago en inhoud van het schoolvak Nederlands

Prinsen, S., Witte, T. & Suhre, C., 2018, In : Levende Talen Tijdschrift. 19, 3, p. 26-35 10 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

APA

Prinsen, S., Witte, T., & Suhre, C. (2018). Imago en inhoud van het schoolvak Nederlands. Levende Talen Tijdschrift, 19(3), 26-35.

Author

Prinsen, Simone ; Witte, Theo ; Suhre, Cor. / Imago en inhoud van het schoolvak Nederlands. In: Levende Talen Tijdschrift. 2018 ; Vol. 19, No. 3. pp. 26-35.

Harvard

Prinsen, S, Witte, T & Suhre, C 2018, 'Imago en inhoud van het schoolvak Nederlands', Levende Talen Tijdschrift, vol. 19, no. 3, pp. 26-35.

Standard

Imago en inhoud van het schoolvak Nederlands. / Prinsen, Simone; Witte, Theo; Suhre, Cor.

In: Levende Talen Tijdschrift, Vol. 19, No. 3, 2018, p. 26-35.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Vancouver

Prinsen S, Witte T, Suhre C. Imago en inhoud van het schoolvak Nederlands. Levende Talen Tijdschrift. 2018;19(3):26-35.


BibTeX

@article{ad562f4443e1434c85089c791818801b,
title = "Imago en inhoud van het schoolvak Nederlands",
abstract = "In het Manifest Nederlands op school uit 2016 werd gesteld dat het schoolvak Nederlands saai zou zijn en dat er te weinig aandacht is voor vakinhoudelijke kennis. In het debat dat hierna ontstond werden deze stellingen in twijfel getrokken. Voor Simone Prinsen, Theo Witte en Cor Suhre was dit aanleiding om een empirische bijdrage te leveren aan de discussie, met behulp van vragenlijsten onder bovenbouwleerlingen en een analyse van drie veelgebruikte leergangen. Het slechte imago van het schoolvak blijkt realiteit, en er zijn duidelijke aanwijzingen dat de leerlingen in de bovenbouw bij Nederlands weinig vakinhoudelijke kennis kunnen opdoen. Om de belangstelling van leerlingen voor taal, communicatie en cultuur aan te wakkeren, zou Nederlands meer het karakter van een zaakvak moeten krijgen.",
author = "Simone Prinsen and Theo Witte and Cor Suhre",
year = "2018",
language = "Dutch",
volume = "19",
pages = "26--35",
journal = "Levende Talen Tijdschrift",
issn = "1566-2713",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Imago en inhoud van het schoolvak Nederlands

AU - Prinsen, Simone

AU - Witte, Theo

AU - Suhre, Cor

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - In het Manifest Nederlands op school uit 2016 werd gesteld dat het schoolvak Nederlands saai zou zijn en dat er te weinig aandacht is voor vakinhoudelijke kennis. In het debat dat hierna ontstond werden deze stellingen in twijfel getrokken. Voor Simone Prinsen, Theo Witte en Cor Suhre was dit aanleiding om een empirische bijdrage te leveren aan de discussie, met behulp van vragenlijsten onder bovenbouwleerlingen en een analyse van drie veelgebruikte leergangen. Het slechte imago van het schoolvak blijkt realiteit, en er zijn duidelijke aanwijzingen dat de leerlingen in de bovenbouw bij Nederlands weinig vakinhoudelijke kennis kunnen opdoen. Om de belangstelling van leerlingen voor taal, communicatie en cultuur aan te wakkeren, zou Nederlands meer het karakter van een zaakvak moeten krijgen.

AB - In het Manifest Nederlands op school uit 2016 werd gesteld dat het schoolvak Nederlands saai zou zijn en dat er te weinig aandacht is voor vakinhoudelijke kennis. In het debat dat hierna ontstond werden deze stellingen in twijfel getrokken. Voor Simone Prinsen, Theo Witte en Cor Suhre was dit aanleiding om een empirische bijdrage te leveren aan de discussie, met behulp van vragenlijsten onder bovenbouwleerlingen en een analyse van drie veelgebruikte leergangen. Het slechte imago van het schoolvak blijkt realiteit, en er zijn duidelijke aanwijzingen dat de leerlingen in de bovenbouw bij Nederlands weinig vakinhoudelijke kennis kunnen opdoen. Om de belangstelling van leerlingen voor taal, communicatie en cultuur aan te wakkeren, zou Nederlands meer het karakter van een zaakvak moeten krijgen.

M3 - Article

VL - 19

SP - 26

EP - 35

JO - Levende Talen Tijdschrift

JF - Levende Talen Tijdschrift

SN - 1566-2713

IS - 3

ER -

ID: 71630704