Publication

Hypocras met Mariëlla Beukers (Wijnkronieken)

Hondelink, M. & Brouwers, A., Oct-2019

Research output: Other contributionPopular

APA

Hondelink, M., & Brouwers, A. (2019, Oct). Hypocras met Mariëlla Beukers (Wijnkronieken).

Author

Hondelink, Merit ; Brouwers, Amanda. / Hypocras met Mariëlla Beukers (Wijnkronieken). 2019.

Harvard

Hondelink, M & Brouwers, A 2019, Hypocras met Mariëlla Beukers (Wijnkronieken)..

Standard

Hypocras met Mariëlla Beukers (Wijnkronieken). / Hondelink, Merit; Brouwers, Amanda.

2019, onile podcast.

Research output: Other contributionPopular

Vancouver

Hondelink M, Brouwers A. Hypocras met Mariëlla Beukers (Wijnkronieken). 2019.


BibTeX

@misc{204ab63cce38432db5e9fc7575e4843e,
title = "Hypocras met Mari{\"e}lla Beukers (Wijnkronieken)",
abstract = "Vaak als we het over historisch koken hebben, dan gaat het over eten. En dat terwijl historische dranken minstens net zo interessant zijn! Alleen de namen al: oscuba, kandeel, of slemp – of wat denkt u van het feit dat recepten voor medicijnen en aperitiefjes gewoon door elkaar heen werden opgeschreven? In deze aflevering van de Kookpotcast vertelt vinoloog Mari{\"e}lla Beukers ons alles over de wondere wereld van historische dranken. Dat doet ze aan de hand van het recept voor een heerlijk kruidige herfstdrank: hypocras.Hypocras werd in de middeleeuwen geschonken aan het eind van de maaltijd, bij het zoete banket. In latere eeuwen speelde de gekruide wijn een rol bij huwelijksfeesten, onder de naam bruidstranen. Het is een van Mari{\"e}lla’s favoriete recepten uit haar nieuwe boekje ‘Punch, kandeel en clairet’. Voor dat boekje dook Mari{\"e}lla in de archieven van rijke gezinnen uit de 18e en 19e eeuw, en natuurlijk dook ze haar eigen keuken in, om alles wat ze tegen kwam zelf uit te proberen. Luister naar verhalen over het wijnverleden van Nederland, over bijzondere ingredi{\"e}nten en opmerkelijke dranken – veel plezier bij de Kookpotcast!",
author = "Merit Hondelink and Amanda Brouwers",
year = "2019",
month = "10",
language = "Dutch",
type = "Other",

}

RIS

TY - GEN

T1 - Hypocras met Mariëlla Beukers (Wijnkronieken)

AU - Hondelink, Merit

AU - Brouwers, Amanda

PY - 2019/10

Y1 - 2019/10

N2 - Vaak als we het over historisch koken hebben, dan gaat het over eten. En dat terwijl historische dranken minstens net zo interessant zijn! Alleen de namen al: oscuba, kandeel, of slemp – of wat denkt u van het feit dat recepten voor medicijnen en aperitiefjes gewoon door elkaar heen werden opgeschreven? In deze aflevering van de Kookpotcast vertelt vinoloog Mariëlla Beukers ons alles over de wondere wereld van historische dranken. Dat doet ze aan de hand van het recept voor een heerlijk kruidige herfstdrank: hypocras.Hypocras werd in de middeleeuwen geschonken aan het eind van de maaltijd, bij het zoete banket. In latere eeuwen speelde de gekruide wijn een rol bij huwelijksfeesten, onder de naam bruidstranen. Het is een van Mariëlla’s favoriete recepten uit haar nieuwe boekje ‘Punch, kandeel en clairet’. Voor dat boekje dook Mariëlla in de archieven van rijke gezinnen uit de 18e en 19e eeuw, en natuurlijk dook ze haar eigen keuken in, om alles wat ze tegen kwam zelf uit te proberen. Luister naar verhalen over het wijnverleden van Nederland, over bijzondere ingrediënten en opmerkelijke dranken – veel plezier bij de Kookpotcast!

AB - Vaak als we het over historisch koken hebben, dan gaat het over eten. En dat terwijl historische dranken minstens net zo interessant zijn! Alleen de namen al: oscuba, kandeel, of slemp – of wat denkt u van het feit dat recepten voor medicijnen en aperitiefjes gewoon door elkaar heen werden opgeschreven? In deze aflevering van de Kookpotcast vertelt vinoloog Mariëlla Beukers ons alles over de wondere wereld van historische dranken. Dat doet ze aan de hand van het recept voor een heerlijk kruidige herfstdrank: hypocras.Hypocras werd in de middeleeuwen geschonken aan het eind van de maaltijd, bij het zoete banket. In latere eeuwen speelde de gekruide wijn een rol bij huwelijksfeesten, onder de naam bruidstranen. Het is een van Mariëlla’s favoriete recepten uit haar nieuwe boekje ‘Punch, kandeel en clairet’. Voor dat boekje dook Mariëlla in de archieven van rijke gezinnen uit de 18e en 19e eeuw, en natuurlijk dook ze haar eigen keuken in, om alles wat ze tegen kwam zelf uit te proberen. Luister naar verhalen over het wijnverleden van Nederland, over bijzondere ingrediënten en opmerkelijke dranken – veel plezier bij de Kookpotcast!

UR - https://podgront.nl/

M3 - Other contribution

ER -

ID: 112723348