Publication

Hemianopsie: de kracht van kijkstrategietraining

de Haan, G., 2017.

Research output: Contribution to conferenceAbstractAcademic

Hemianopsie is een veelvoorkomende, vaak blijvende visuele stoornis na hersenletsel. Hemianopsie kan grote gevolgen hebben voor het dagelijks leven. Patiënten ervaren met name moeilijkheden op gebied van lezen, zoeken en mobiliteit.
Gelukkig nemen de revalidatiemogelijkheden toe, waardoor mensen minder hinder van de hemianopsie ondervinden. Als het gezichtsveld niet meer herstelt, kan een compensatietraining vaak nog veel opleveren. Gebaseerd op twintig jaar ervaring is bij Koninklijke Visio een kijkstrategietraining ontwikkeld voor mensen met hemianopsie. Deze training leert mensen te compenseren voor de hemianopsie door een bepaald kijkritme toe te passen. Het doel is dat mensen sneller een beter visueel overzicht krijgen van de omgeving en daardoor minder hinder van de hemianopsie ondervinden in het verkeer. Recent zijn de resultaten gepubliceerd van een promotieonderzoek naar de effecten van deze kijktraining op de mobiliteit.
Tijdens deze lezing wordt deze evidence-based training uitgelegd en wordt verteld wat de kijkstrategie in het dagelijks leven oplevert. Er wordt een samenvatting van de onderzoeksresultaten gegeven. Ook wordt toegelicht hoe de training nu en in de toekomst ingezet kan worden.
Original languageEnglish
Publication statusPublished - 2017
EventCongres Optometristen Vereniging Nederland (OVN) - 's Hertogenbosch, Netherlands
Duration: 12-Feb-201713-Feb-2017
http://www.ovncongres.nl/programma

Conference

ConferenceCongres Optometristen Vereniging Nederland (OVN)
Abbreviated titleOVN 2017
CountryNetherlands
City's Hertogenbosch
Period12/02/201713/02/2017
Other 'De toekomst voor ogen'
Internet address

Event

Congres Optometristen Vereniging Nederland (OVN)

12/02/201713/02/2017

's Hertogenbosch, Netherlands

Event: Conference

ID: 41191615