Publication

Goalkeeper! Zelfregulatie in het vmbo tijdens de lessen LO, werkt het nu eigenlijk?

Mombarg, R., van der Sluis, A., Leistra, S., Pruim, A. & van Aart, I., 23-Oct-2017.

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

APA

Mombarg, R., van der Sluis, A., Leistra, S., Pruim, A., & van Aart, I. (2017). Goalkeeper! Zelfregulatie in het vmbo tijdens de lessen LO, werkt het nu eigenlijk?.

Author

Mombarg, Remo ; van der Sluis, Alien ; Leistra, Simon ; Pruim, Arjan ; van Aart, Ingrid. / Goalkeeper! Zelfregulatie in het vmbo tijdens de lessen LO, werkt het nu eigenlijk?.

Harvard

Mombarg, R, van der Sluis, A, Leistra, S, Pruim, A & van Aart, I 2017, 'Goalkeeper! Zelfregulatie in het vmbo tijdens de lessen LO, werkt het nu eigenlijk?'.

Standard

Goalkeeper! Zelfregulatie in het vmbo tijdens de lessen LO, werkt het nu eigenlijk? / Mombarg, Remo; van der Sluis, Alien; Leistra, Simon; Pruim, Arjan; van Aart, Ingrid.

2017.

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

Vancouver

Mombarg R, van der Sluis A, Leistra S, Pruim A, van Aart I. Goalkeeper! Zelfregulatie in het vmbo tijdens de lessen LO, werkt het nu eigenlijk?. 2017.


BibTeX

@conference{350400cafcc44dbca2adfac5b88260ea,
title = "Goalkeeper! Zelfregulatie in het vmbo tijdens de lessen LO, werkt het nu eigenlijk?",
abstract = "Leerlingen in het vmbo bewegen en sporten minder dan kinderen op de basisschool en ervaren minder plezier in het bewegingsonderwijs (Tiessen-Raaphorst, 2014). In het stimuleren van jongeren om meer te bewegen en een gezonde leefstijl aan te nemen blijkt zelfregulatie (o.a. plannen, monitoren, reflecteren) een rol te kunnen spelen (De Ridder et al, 2006). De sportcontext is geschikt voor het aanleren van deze zelf-regulatieve vaardigheden omdat doelen in de sport tastbaar en meetbaar zijn.",
keywords = "zelfregulatie, bewegingsonderwijs, vmbo",
author = "Remo Mombarg and {van der Sluis}, Alien and Simon Leistra and Arjan Pruim and {van Aart}, Ingrid",
year = "2017",
month = "10",
day = "23",
language = "Dutch",

}

RIS

TY - CONF

T1 - Goalkeeper! Zelfregulatie in het vmbo tijdens de lessen LO, werkt het nu eigenlijk?

AU - Mombarg, Remo

AU - van der Sluis, Alien

AU - Leistra, Simon

AU - Pruim, Arjan

AU - van Aart, Ingrid

PY - 2017/10/23

Y1 - 2017/10/23

N2 - Leerlingen in het vmbo bewegen en sporten minder dan kinderen op de basisschool en ervaren minder plezier in het bewegingsonderwijs (Tiessen-Raaphorst, 2014). In het stimuleren van jongeren om meer te bewegen en een gezonde leefstijl aan te nemen blijkt zelfregulatie (o.a. plannen, monitoren, reflecteren) een rol te kunnen spelen (De Ridder et al, 2006). De sportcontext is geschikt voor het aanleren van deze zelf-regulatieve vaardigheden omdat doelen in de sport tastbaar en meetbaar zijn.

AB - Leerlingen in het vmbo bewegen en sporten minder dan kinderen op de basisschool en ervaren minder plezier in het bewegingsonderwijs (Tiessen-Raaphorst, 2014). In het stimuleren van jongeren om meer te bewegen en een gezonde leefstijl aan te nemen blijkt zelfregulatie (o.a. plannen, monitoren, reflecteren) een rol te kunnen spelen (De Ridder et al, 2006). De sportcontext is geschikt voor het aanleren van deze zelf-regulatieve vaardigheden omdat doelen in de sport tastbaar en meetbaar zijn.

KW - zelfregulatie

KW - bewegingsonderwijs

KW - vmbo

M3 - Paper

ER -

ID: 53804424