Publication

Goalkeeper! Stimuleert zelfregulatie in sport en leefstijl

van der Sluis, A., Mombarg, R., van Aart, I., Leistra, S. & Pruim, A., 15-Feb-2017, In : Lichamelijke Opvoeding. p. 31-33 3 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

APA

van der Sluis, A., Mombarg, R., van Aart, I., Leistra, S., & Pruim, A. (2017). Goalkeeper! Stimuleert zelfregulatie in sport en leefstijl. Lichamelijke Opvoeding, 31-33.

Author

van der Sluis, Alien ; Mombarg, Remo ; van Aart, Ingrid ; Leistra, Simon ; Pruim, Arjan. / Goalkeeper! Stimuleert zelfregulatie in sport en leefstijl. In: Lichamelijke Opvoeding. 2017 ; pp. 31-33.

Harvard

van der Sluis, A, Mombarg, R, van Aart, I, Leistra, S & Pruim, A 2017, 'Goalkeeper! Stimuleert zelfregulatie in sport en leefstijl', Lichamelijke Opvoeding, pp. 31-33.

Standard

Goalkeeper! Stimuleert zelfregulatie in sport en leefstijl. / van der Sluis, Alien; Mombarg, Remo; van Aart, Ingrid; Leistra, Simon; Pruim, Arjan.

In: Lichamelijke Opvoeding, 15.02.2017, p. 31-33.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Vancouver

van der Sluis A, Mombarg R, van Aart I, Leistra S, Pruim A. Goalkeeper! Stimuleert zelfregulatie in sport en leefstijl. Lichamelijke Opvoeding. 2017 Feb 15;31-33.


BibTeX

@article{7e3264c3493c4d5b9b9489144043a7a2,
title = "Goalkeeper! Stimuleert zelfregulatie in sport en leefstijl",
abstract = "Op de basisschool sporten kinderen nog volop, maar na het eerste jaar van de middelbare school daalt het percentage leerlingen dat lid is van een sportvereniging drastisch. Dit geldt nog meer voor leerlingen in het vmbo. Deze doelgroep heeft ook een minder gezonde leefstijl dan leerlingen op hogere onderwijsniveaus. Reden voor het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van het Hanze Instituut voor Sportstudies om 'Goalkeeper!' te ontwikkelen: een methode waarmee leerlingen hun sportvaardigheden ontwikkelen en aan een gezonde leefstijl werken. De focus van de methode ligt op zelfregulatievaardigheden, waarbij de context van de gymles en de rol van de vakleerkracht een cruciale rol spelen. ",
keywords = "basisonderwijs, sport",
author = "{van der Sluis}, Alien and Remo Mombarg and {van Aart}, Ingrid and Simon Leistra and Arjan Pruim",
year = "2017",
month = feb,
day = "15",
language = "English",
pages = "31--33",
journal = "Lichamelijke Opvoeding",
issn = "0024-2810",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Goalkeeper! Stimuleert zelfregulatie in sport en leefstijl

AU - van der Sluis, Alien

AU - Mombarg, Remo

AU - van Aart, Ingrid

AU - Leistra, Simon

AU - Pruim, Arjan

PY - 2017/2/15

Y1 - 2017/2/15

N2 - Op de basisschool sporten kinderen nog volop, maar na het eerste jaar van de middelbare school daalt het percentage leerlingen dat lid is van een sportvereniging drastisch. Dit geldt nog meer voor leerlingen in het vmbo. Deze doelgroep heeft ook een minder gezonde leefstijl dan leerlingen op hogere onderwijsniveaus. Reden voor het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van het Hanze Instituut voor Sportstudies om 'Goalkeeper!' te ontwikkelen: een methode waarmee leerlingen hun sportvaardigheden ontwikkelen en aan een gezonde leefstijl werken. De focus van de methode ligt op zelfregulatievaardigheden, waarbij de context van de gymles en de rol van de vakleerkracht een cruciale rol spelen. 

AB - Op de basisschool sporten kinderen nog volop, maar na het eerste jaar van de middelbare school daalt het percentage leerlingen dat lid is van een sportvereniging drastisch. Dit geldt nog meer voor leerlingen in het vmbo. Deze doelgroep heeft ook een minder gezonde leefstijl dan leerlingen op hogere onderwijsniveaus. Reden voor het lectoraat Praktijkgerichte Sportwetenschap van het Hanze Instituut voor Sportstudies om 'Goalkeeper!' te ontwikkelen: een methode waarmee leerlingen hun sportvaardigheden ontwikkelen en aan een gezonde leefstijl werken. De focus van de methode ligt op zelfregulatievaardigheden, waarbij de context van de gymles en de rol van de vakleerkracht een cruciale rol spelen. 

KW - basisonderwijs

KW - sport

M3 - Article

SP - 31

EP - 33

JO - Lichamelijke Opvoeding

JF - Lichamelijke Opvoeding

SN - 0024-2810

ER -

ID: 53803583