Publication

GM: Kun je dat eten? Gezondheidsrisico’s van gentech voedsel.

Tiggelen, B. V., 2004, 51 p.

Research output: Working paperAcademic

  • Bas van Tiggelen
Genetische modificatie kan onbedoeld resulteren in producten met allergene eigenschappen,verhoogde toxiciteit, of verlies aan voedingswaarde. Dit zijn theoretische risico’s, over de hoogte waarvan weinig valt te zeggen wegens gebrek aan gegevens. Een deel van de mogelijke risico’s van GM-voedsel kleeft ook aan gangbare gewassen. Maar daar zijn in het geheel geen veiligheidstests vereist. Qua risico is er een kwalitatief verschil in die zin, dat men bij GM-voedsel te maken heeft met het inbrengen van voor de plant vreemd genetisch materiaal. Daarnaast is het mogelijk dat er een kwantitatief verschil bestaat. Naast aanbevelingen om de bestaande veiligheids-evaluatie te verbeteren, wordt aanbevolen om ook producten van mutatiegenererende veredelingstechnieken aan een veiligheidstoets te onderwerpen.
Original languageDutch
Number of pages51
Publication statusPublished - 2004

Download statistics

No data available

ID: 14483334