Publication

Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg?

Sijtsma, D. F. J., 2007, s.n. 6 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

APA

Sijtsma, D. F. J. (2007). Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg? s.n.

Author

Sijtsma, Dr. F.J. / Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg?. s.n., 2007. 6 p.

Harvard

Sijtsma, DFJ 2007, Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg? s.n.

Standard

Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg? / Sijtsma, Dr. F.J.

s.n., 2007. 6 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Vancouver

Sijtsma DFJ. Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg? s.n., 2007. 6 p.


BibTeX

@book{dd57a90fdbef43048b20f78c5e3bb0d2,
title = "Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg?",
abstract = "De gemeente Heeg wil graag een randweg door een stuk Ecologische Hoofdstructuur – de van Ommenpolder - aanleggen. Tegen de Heeg-randweg zijn bezwaren ingebracht welke door de rechter gegrond zijn verklaard. In reactie daarop heeft de gemeente aanvullend onderzoek verricht. In hoeverre zijn hiermee de bezwaren weggenomen? Dat is de vraag die in deze notitie centraal staat. In een eerdere notitie over de randweg is reeds vastgesteld dat de afweging onvolledig is (De ratio voor de randweg Heeg, Drs. F.J. Sijtsma, 2006. WD 2006-1, Wetenschapswinkel Economie & Bedrijfskunde RUG) In het onderzoek dat de gemeente heeft laten doen, in reactie op de bezwaren, is extra informatie naar boven gebracht. Zo zijn de economische baten enigszins in beeld gebracht en er is dieper ingegaan op het mogelijke omzetverlies door slechtere bereikbaarheid. Het extra onderzoek geeft wel wat extra informatie, maar daarmee is geenszins aangetoond dat de (lange) randweg er moet komen. De randweg Heeg is gepland door de Ecologische Hoofdstructuur. Om een dergelijke aantasting te legitimeren is het nodig dat er sprake is van een groot maatschppelijk belang en dat er geen redelijke alternatieven zijn. Wellicht is op niveau van de kern Heeg sprake van een groot maatschappelijk belang. Maar het is onduidelijk waarom er geen redelijke alternatieven zouden zijn die niet door de EHS gaan. Deze notitie heeft verschillende alternatieven gesuggereerd. Naast het feit dat er redelijke alternatieven bestaan is het ook nog vrij waarschijnlijk dat die alternatieven de economie van Heeg beter zullen dienen dan de voorgestelde ‘steriele’ lange randweg.",
author = "Sijtsma, {Dr. F.J.}",
note = "Rights: Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschapswinkel Economie en Bedrijfskunde",
year = "2007",
language = "Dutch",
publisher = "s.n.",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg?

AU - Sijtsma, Dr. F.J.

N1 - Rights: Rijksuniversiteit Groningen. Wetenschapswinkel Economie en Bedrijfskunde

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - De gemeente Heeg wil graag een randweg door een stuk Ecologische Hoofdstructuur – de van Ommenpolder - aanleggen. Tegen de Heeg-randweg zijn bezwaren ingebracht welke door de rechter gegrond zijn verklaard. In reactie daarop heeft de gemeente aanvullend onderzoek verricht. In hoeverre zijn hiermee de bezwaren weggenomen? Dat is de vraag die in deze notitie centraal staat. In een eerdere notitie over de randweg is reeds vastgesteld dat de afweging onvolledig is (De ratio voor de randweg Heeg, Drs. F.J. Sijtsma, 2006. WD 2006-1, Wetenschapswinkel Economie & Bedrijfskunde RUG) In het onderzoek dat de gemeente heeft laten doen, in reactie op de bezwaren, is extra informatie naar boven gebracht. Zo zijn de economische baten enigszins in beeld gebracht en er is dieper ingegaan op het mogelijke omzetverlies door slechtere bereikbaarheid. Het extra onderzoek geeft wel wat extra informatie, maar daarmee is geenszins aangetoond dat de (lange) randweg er moet komen. De randweg Heeg is gepland door de Ecologische Hoofdstructuur. Om een dergelijke aantasting te legitimeren is het nodig dat er sprake is van een groot maatschppelijk belang en dat er geen redelijke alternatieven zijn. Wellicht is op niveau van de kern Heeg sprake van een groot maatschappelijk belang. Maar het is onduidelijk waarom er geen redelijke alternatieven zouden zijn die niet door de EHS gaan. Deze notitie heeft verschillende alternatieven gesuggereerd. Naast het feit dat er redelijke alternatieven bestaan is het ook nog vrij waarschijnlijk dat die alternatieven de economie van Heeg beter zullen dienen dan de voorgestelde ‘steriele’ lange randweg.

AB - De gemeente Heeg wil graag een randweg door een stuk Ecologische Hoofdstructuur – de van Ommenpolder - aanleggen. Tegen de Heeg-randweg zijn bezwaren ingebracht welke door de rechter gegrond zijn verklaard. In reactie daarop heeft de gemeente aanvullend onderzoek verricht. In hoeverre zijn hiermee de bezwaren weggenomen? Dat is de vraag die in deze notitie centraal staat. In een eerdere notitie over de randweg is reeds vastgesteld dat de afweging onvolledig is (De ratio voor de randweg Heeg, Drs. F.J. Sijtsma, 2006. WD 2006-1, Wetenschapswinkel Economie & Bedrijfskunde RUG) In het onderzoek dat de gemeente heeft laten doen, in reactie op de bezwaren, is extra informatie naar boven gebracht. Zo zijn de economische baten enigszins in beeld gebracht en er is dieper ingegaan op het mogelijke omzetverlies door slechtere bereikbaarheid. Het extra onderzoek geeft wel wat extra informatie, maar daarmee is geenszins aangetoond dat de (lange) randweg er moet komen. De randweg Heeg is gepland door de Ecologische Hoofdstructuur. Om een dergelijke aantasting te legitimeren is het nodig dat er sprake is van een groot maatschppelijk belang en dat er geen redelijke alternatieven zijn. Wellicht is op niveau van de kern Heeg sprake van een groot maatschappelijk belang. Maar het is onduidelijk waarom er geen redelijke alternatieven zouden zijn die niet door de EHS gaan. Deze notitie heeft verschillende alternatieven gesuggereerd. Naast het feit dat er redelijke alternatieven bestaan is het ook nog vrij waarschijnlijk dat die alternatieven de economie van Heeg beter zullen dienen dan de voorgestelde ‘steriele’ lange randweg.

M3 - Report

BT - Een nieuwe ratio voor de randweg Heeg?

PB - s.n.

ER -

ID: 2823640