Publication

Detection system to study fundamental interactions in β decay of ²¹Na

van der Hoek, D. J., 2013, [S.l.]: [S.n.]. 112 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

APA

van der Hoek, D. J. (2013). Detection system to study fundamental interactions in β decay of ²¹Na. [S.l.]: [S.n.].

Author

van der Hoek, Duurt Johan. / Detection system to study fundamental interactions in β decay of ²¹Na. [S.l.] : [S.n.], 2013. 112 p.

Harvard

van der Hoek, DJ 2013, 'Detection system to study fundamental interactions in β decay of ²¹Na', Doctor of Philosophy, University of Groningen, [S.l.].

Standard

Detection system to study fundamental interactions in β decay of ²¹Na. / van der Hoek, Duurt Johan.

[S.l.] : [S.n.], 2013. 112 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

Vancouver

van der Hoek DJ. Detection system to study fundamental interactions in β decay of ²¹Na. [S.l.]: [S.n.], 2013. 112 p.


BibTeX

@phdthesis{d1ef23e5d93341278c8afa3c1f731099,
title = "Detection system to study fundamental interactions in β decay of ²¹Na",
abstract = "Op zoek naar nieuwe fysica In de TRIμP-groep op het Kernfysische Versneller Instituut wordt met precisie-experimenten gezocht naar nieuwe natuurkunde. Het Standaardmodel van de elementaire deeltjes beschrijft de natuur op de kleinste schaal; welke elementaire deeltjes zijn er en hoe is hun interactie. Het Standaardmodel is een zeer succesvolle theorie, maar er zijn redenen om aan te nemen dat er meer achter schuil gaat. Daarom zijn er experimenten die voorbij deze theorie kijken. In het TRIμP-experiment wordt instabiel 21Na in een laseratoomval gevangen en bestudeerd. Wanneer een atoom in de val vervalt, worden de correlaties tussen de snelheden en richtingen van de reactieproducten gemeten. Met deze meting bestuderen we 'tijdsomkeringssymmetrie' in de natuur. Als er enige mate van tijdsomkering gemeten wordt, zou dat iets nieuws zijn. Binnen het Standaardmodel is dit effect onmeetbaar klein.",
keywords = "Proefschriften (vorm), Radionucliden, Natrium, Radioactief verval, Betastraling, Spiegelsymmetrie, Interactie, Detectoren, specifieke eigenschappen van kernen, radioactiviteit, elektromagnetische overgangen",
author = "{van der Hoek}, {Duurt Johan}",
note = "Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen",
year = "2013",
language = "English",
isbn = "9789036760874",
publisher = "[S.n.]",
school = "University of Groningen",

}

RIS

TY - THES

T1 - Detection system to study fundamental interactions in β decay of ²¹Na

AU - van der Hoek, Duurt Johan

N1 - Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - Op zoek naar nieuwe fysica In de TRIμP-groep op het Kernfysische Versneller Instituut wordt met precisie-experimenten gezocht naar nieuwe natuurkunde. Het Standaardmodel van de elementaire deeltjes beschrijft de natuur op de kleinste schaal; welke elementaire deeltjes zijn er en hoe is hun interactie. Het Standaardmodel is een zeer succesvolle theorie, maar er zijn redenen om aan te nemen dat er meer achter schuil gaat. Daarom zijn er experimenten die voorbij deze theorie kijken. In het TRIμP-experiment wordt instabiel 21Na in een laseratoomval gevangen en bestudeerd. Wanneer een atoom in de val vervalt, worden de correlaties tussen de snelheden en richtingen van de reactieproducten gemeten. Met deze meting bestuderen we 'tijdsomkeringssymmetrie' in de natuur. Als er enige mate van tijdsomkering gemeten wordt, zou dat iets nieuws zijn. Binnen het Standaardmodel is dit effect onmeetbaar klein.

AB - Op zoek naar nieuwe fysica In de TRIμP-groep op het Kernfysische Versneller Instituut wordt met precisie-experimenten gezocht naar nieuwe natuurkunde. Het Standaardmodel van de elementaire deeltjes beschrijft de natuur op de kleinste schaal; welke elementaire deeltjes zijn er en hoe is hun interactie. Het Standaardmodel is een zeer succesvolle theorie, maar er zijn redenen om aan te nemen dat er meer achter schuil gaat. Daarom zijn er experimenten die voorbij deze theorie kijken. In het TRIμP-experiment wordt instabiel 21Na in een laseratoomval gevangen en bestudeerd. Wanneer een atoom in de val vervalt, worden de correlaties tussen de snelheden en richtingen van de reactieproducten gemeten. Met deze meting bestuderen we 'tijdsomkeringssymmetrie' in de natuur. Als er enige mate van tijdsomkering gemeten wordt, zou dat iets nieuws zijn. Binnen het Standaardmodel is dit effect onmeetbaar klein.

KW - Proefschriften (vorm)

KW - Radionucliden

KW - Natrium

KW - Radioactief verval

KW - Betastraling

KW - Spiegelsymmetrie

KW - Interactie

KW - Detectoren

KW - specifieke eigenschappen van kernen

KW - radioactiviteit, elektromagnetische overgangen

M3 - Thesis fully internal (DIV)

SN - 9789036760874

PB - [S.n.]

CY - [S.l.]

ER -

ID: 14516237