Publication

De vergelding: Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis

Keus, D., Apr-2015, Science Shop, University of Groningen. 19 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

APA

Keus, D. (2015). De vergelding: Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis. Science Shop, University of Groningen.

Author

Keus, Dominick. / De vergelding : Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis. Science Shop, University of Groningen, 2015. 19 p.

Harvard

Keus, D 2015, De vergelding: Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis. Science Shop, University of Groningen.

Standard

De vergelding : Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis. / Keus, Dominick.

Science Shop, University of Groningen, 2015. 19 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Vancouver

Keus D. De vergelding: Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis. Science Shop, University of Groningen, 2015. 19 p.


BibTeX

@book{c5fe9fb8d52a4190ac45bced4eba2f06,
title = "De vergelding: Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis",
abstract = "In deze paper wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis wat betreft de manier waarop en mate waarin cultuuroverdracht plaatsvindt. Via de stichting Senia, waarbij de leesgroepen aangesloten waren, is door middel van veldonderzoek bij bijeenkomsten van twee leesgroepen Geschiedenis en een leesgroep Nederlands geprobeerd de verschillen in kaart te brengen aan de hand van een boek dat door beide leesgroepen werd gelezen. Hierbij is mede gebruik gemaakt van het model van Theo Witte waarin literaire competentie in zes verschillende niveaus is verdeeld en de elementen van een goede discussie van J. Hartley.",
keywords = "gedeelde literatuur, leesclubs",
author = "Dominick Keus",
year = "2015",
month = "4",
language = "Dutch",
publisher = "Science Shop, University of Groningen",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - De vergelding

T2 - Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis

AU - Keus, Dominick

PY - 2015/4

Y1 - 2015/4

N2 - In deze paper wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis wat betreft de manier waarop en mate waarin cultuuroverdracht plaatsvindt. Via de stichting Senia, waarbij de leesgroepen aangesloten waren, is door middel van veldonderzoek bij bijeenkomsten van twee leesgroepen Geschiedenis en een leesgroep Nederlands geprobeerd de verschillen in kaart te brengen aan de hand van een boek dat door beide leesgroepen werd gelezen. Hierbij is mede gebruik gemaakt van het model van Theo Witte waarin literaire competentie in zes verschillende niveaus is verdeeld en de elementen van een goede discussie van J. Hartley.

AB - In deze paper wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis wat betreft de manier waarop en mate waarin cultuuroverdracht plaatsvindt. Via de stichting Senia, waarbij de leesgroepen aangesloten waren, is door middel van veldonderzoek bij bijeenkomsten van twee leesgroepen Geschiedenis en een leesgroep Nederlands geprobeerd de verschillen in kaart te brengen aan de hand van een boek dat door beide leesgroepen werd gelezen. Hierbij is mede gebruik gemaakt van het model van Theo Witte waarin literaire competentie in zes verschillende niveaus is verdeeld en de elementen van een goede discussie van J. Hartley.

KW - gedeelde literatuur

KW - leesclubs

M3 - Report

BT - De vergelding

PB - Science Shop, University of Groningen

ER -

ID: 17756200