Publication

De vergelding: Een onderzoek naar de verschillen in cultuuroverdracht tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis

Keus, D., Apr-2015, Science Shop, University of Groningen. 19 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

• Dominick Keus
In deze paper wordt aandacht besteed aan de verschillen tussen leesgroepen Nederlands en Geschiedenis wat betreft de manier waarop en mate waarin cultuuroverdracht plaatsvindt. Via de stichting Senia, waarbij de leesgroepen aangesloten waren, is door middel van veldonderzoek bij bijeenkomsten van twee leesgroepen Geschiedenis en een leesgroep Nederlands geprobeerd de verschillen in kaart te brengen aan de hand van een boek dat door beide leesgroepen werd gelezen. Hierbij is mede gebruik gemaakt van het model van Theo Witte waarin literaire competentie in zes verschillende niveaus is verdeeld en de elementen van een goede discussie van J. Hartley.
Original languageDutch
PublisherScience Shop, University of Groningen