Publication

De invloed van de context op het ontstaan van spanningen in het pedagogisch handelen van basisschoolleraren

Gemmink, M., Fokkens-Bruinsma, M., van Veen, K. & Pauw, I., 26-Jun-2019.

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

APA

Gemmink, M., Fokkens-Bruinsma, M., van Veen, K., & Pauw, I. (2019). De invloed van de context op het ontstaan van spanningen in het pedagogisch handelen van basisschoolleraren. Paper presented at Onderwijs Research Dagen 2019, Heerlen, Netherlands.

Author

Gemmink, Michelle ; Fokkens-Bruinsma, Marjon ; van Veen, Klaas ; Pauw, Ietje. / De invloed van de context op het ontstaan van spanningen in het pedagogisch handelen van basisschoolleraren. Paper presented at Onderwijs Research Dagen 2019, Heerlen, Netherlands.

Harvard

Gemmink, M, Fokkens-Bruinsma, M, van Veen, K & Pauw, I 2019, 'De invloed van de context op het ontstaan van spanningen in het pedagogisch handelen van basisschoolleraren' Paper presented at Onderwijs Research Dagen 2019, Heerlen, Netherlands, 26/06/2019 - 28/06/2019, .

Standard

De invloed van de context op het ontstaan van spanningen in het pedagogisch handelen van basisschoolleraren. / Gemmink, Michelle; Fokkens-Bruinsma, Marjon; van Veen, Klaas; Pauw, Ietje.

2019. Paper presented at Onderwijs Research Dagen 2019, Heerlen, Netherlands.

Research output: Contribution to conferencePaperAcademic

Vancouver

Gemmink M, Fokkens-Bruinsma M, van Veen K, Pauw I. De invloed van de context op het ontstaan van spanningen in het pedagogisch handelen van basisschoolleraren. 2019. Paper presented at Onderwijs Research Dagen 2019, Heerlen, Netherlands.


BibTeX

@conference{ed74c4a71fe2458881f5e7f3b703fad4,
title = "De invloed van de context op het ontstaan van spanningen in het pedagogisch handelen van basisschoolleraren",
abstract = "Nederlandse basisschoolleraren lijken spanningen te ervaren ten aanzien van hun pedagogische handelen, dat gericht is op het ondersteunen van de sociale, emotionele en morele ontwikkeling van leerlingen. Het doel van deze studie was daarom om te onderzoeken hoe de schoolcontext en het onderwijsbeleid van invloed zijn op deze spanningen. Een survey met open en gesloten vragen is ingevuld door basisschoolleraren (N = 261) en opgevolgd door focusgroepinterviews (N=12). De resultaten laten zien dat schoolcultuur en professionele ontwikkeling een positieve invloed hebben op de spanningen in het pedagogische handelen. Leraren ervaren vooral negatieve invloeden vanuit de schoolcontext door conflicterende opvattingen en vanuit het onderwijsbeleid door de toename aan administratieve taken en diversiteit aan onderwijsbehoeften.",
keywords = "leraar basisonderwijs, pedagogische handelen, spanningen, schoolcontext, onderwijsbeleid",
author = "Michelle Gemmink and Marjon Fokkens-Bruinsma and {van Veen}, Klaas and Ietje Pauw",
year = "2019",
month = "6",
day = "26",
language = "Dutch",
note = "Onderwijs Research Dagen 2019, ORD ; Conference date: 26-06-2019 Through 28-06-2019",
url = "https://ord2019.nl/",

}

RIS

TY - CONF

T1 - De invloed van de context op het ontstaan van spanningen in het pedagogisch handelen van basisschoolleraren

AU - Gemmink, Michelle

AU - Fokkens-Bruinsma, Marjon

AU - van Veen, Klaas

AU - Pauw, Ietje

PY - 2019/6/26

Y1 - 2019/6/26

N2 - Nederlandse basisschoolleraren lijken spanningen te ervaren ten aanzien van hun pedagogische handelen, dat gericht is op het ondersteunen van de sociale, emotionele en morele ontwikkeling van leerlingen. Het doel van deze studie was daarom om te onderzoeken hoe de schoolcontext en het onderwijsbeleid van invloed zijn op deze spanningen. Een survey met open en gesloten vragen is ingevuld door basisschoolleraren (N = 261) en opgevolgd door focusgroepinterviews (N=12). De resultaten laten zien dat schoolcultuur en professionele ontwikkeling een positieve invloed hebben op de spanningen in het pedagogische handelen. Leraren ervaren vooral negatieve invloeden vanuit de schoolcontext door conflicterende opvattingen en vanuit het onderwijsbeleid door de toename aan administratieve taken en diversiteit aan onderwijsbehoeften.

AB - Nederlandse basisschoolleraren lijken spanningen te ervaren ten aanzien van hun pedagogische handelen, dat gericht is op het ondersteunen van de sociale, emotionele en morele ontwikkeling van leerlingen. Het doel van deze studie was daarom om te onderzoeken hoe de schoolcontext en het onderwijsbeleid van invloed zijn op deze spanningen. Een survey met open en gesloten vragen is ingevuld door basisschoolleraren (N = 261) en opgevolgd door focusgroepinterviews (N=12). De resultaten laten zien dat schoolcultuur en professionele ontwikkeling een positieve invloed hebben op de spanningen in het pedagogische handelen. Leraren ervaren vooral negatieve invloeden vanuit de schoolcontext door conflicterende opvattingen en vanuit het onderwijsbeleid door de toename aan administratieve taken en diversiteit aan onderwijsbehoeften.

KW - leraar basisonderwijs, pedagogische handelen, spanningen, schoolcontext, onderwijsbeleid

M3 - Paper

ER -

ID: 111511669