Publication

De huidige status van neurofeedback als behandeling voor ADHD

Enriquez Geppert, S., Smit, D., Garcia Pimenta, M. & Arns, M., 29-Nov-2018, In : Tijdschrift voor neuropsychologie. 3, p. 192-205 14 p.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

APA

Enriquez Geppert, S., Smit, D., Garcia Pimenta, M., & Arns, M. (2018). De huidige status van neurofeedback als behandeling voor ADHD. Tijdschrift voor neuropsychologie, (3), 192-205.

Author

Enriquez Geppert, Stefanie ; Smit, Diede ; Garcia Pimenta, Miquel ; Arns, Martijn. / De huidige status van neurofeedback als behandeling voor ADHD. In: Tijdschrift voor neuropsychologie. 2018 ; No. 3. pp. 192-205.

Harvard

Enriquez Geppert, S, Smit, D, Garcia Pimenta, M & Arns, M 2018, 'De huidige status van neurofeedback als behandeling voor ADHD', Tijdschrift voor neuropsychologie, no. 3, pp. 192-205.

Standard

De huidige status van neurofeedback als behandeling voor ADHD. / Enriquez Geppert, Stefanie; Smit, Diede; Garcia Pimenta, Miquel; Arns, Martijn.

In: Tijdschrift voor neuropsychologie, No. 3, 29.11.2018, p. 192-205.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Vancouver

Enriquez Geppert S, Smit D, Garcia Pimenta M, Arns M. De huidige status van neurofeedback als behandeling voor ADHD. Tijdschrift voor neuropsychologie. 2018 Nov 29;(3):192-205.


BibTeX

@article{2e5fc9244585432c8a315cfa83b230e6,
title = "De huidige status van neurofeedback als behandeling voor ADHD",
abstract = "Traditionele behandelingen voor ADHD hebben beperkingen op het gebied van effectiviteit, langetermijneffecten en bijwerkingen. In dit artikel geven we een overzicht van belangrijke aspecten van neurofeedback bij ADHD en illustreren de huidige evidentie van neurofeedback als behandelingsoptie. Behandelingen met standaardneurofeedbackprotocollen kunnen op basis van verschillende meta-analyses als werkzaam en specifiek worden beschouwd. Verder bespreken we de huidige ongereguleerde praktische implementatie van neurofeedback en benadrukken de behoefte aan gedegen opleidingen voor beoefenaars, bindende standaarden voor protocollen en regulering van neurofeedbacktoepassingen. We concluderen dat standaardneurofeedbackprotocollen bij ADHD als een effectief behandelingsalternatief kunnen worden beschouwd met gunstige langetermijneffecten en dat verdere studies zich kunnen richten op het onderzoeken van de specifieke werkingsmechanismen van deze standaardprotocollen.",
keywords = "Neurofeedback, ADHD",
author = "{Enriquez Geppert}, Stefanie and Diede Smit and {Garcia Pimenta}, Miquel and Martijn Arns",
year = "2018",
month = "11",
day = "29",
language = "Dutch",
pages = "192--205",
journal = "Tijdschrift voor neuropsychologie",
issn = "1871-1391",
number = "3",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - De huidige status van neurofeedback als behandeling voor ADHD

AU - Enriquez Geppert, Stefanie

AU - Smit, Diede

AU - Garcia Pimenta, Miquel

AU - Arns, Martijn

PY - 2018/11/29

Y1 - 2018/11/29

N2 - Traditionele behandelingen voor ADHD hebben beperkingen op het gebied van effectiviteit, langetermijneffecten en bijwerkingen. In dit artikel geven we een overzicht van belangrijke aspecten van neurofeedback bij ADHD en illustreren de huidige evidentie van neurofeedback als behandelingsoptie. Behandelingen met standaardneurofeedbackprotocollen kunnen op basis van verschillende meta-analyses als werkzaam en specifiek worden beschouwd. Verder bespreken we de huidige ongereguleerde praktische implementatie van neurofeedback en benadrukken de behoefte aan gedegen opleidingen voor beoefenaars, bindende standaarden voor protocollen en regulering van neurofeedbacktoepassingen. We concluderen dat standaardneurofeedbackprotocollen bij ADHD als een effectief behandelingsalternatief kunnen worden beschouwd met gunstige langetermijneffecten en dat verdere studies zich kunnen richten op het onderzoeken van de specifieke werkingsmechanismen van deze standaardprotocollen.

AB - Traditionele behandelingen voor ADHD hebben beperkingen op het gebied van effectiviteit, langetermijneffecten en bijwerkingen. In dit artikel geven we een overzicht van belangrijke aspecten van neurofeedback bij ADHD en illustreren de huidige evidentie van neurofeedback als behandelingsoptie. Behandelingen met standaardneurofeedbackprotocollen kunnen op basis van verschillende meta-analyses als werkzaam en specifiek worden beschouwd. Verder bespreken we de huidige ongereguleerde praktische implementatie van neurofeedback en benadrukken de behoefte aan gedegen opleidingen voor beoefenaars, bindende standaarden voor protocollen en regulering van neurofeedbacktoepassingen. We concluderen dat standaardneurofeedbackprotocollen bij ADHD als een effectief behandelingsalternatief kunnen worden beschouwd met gunstige langetermijneffecten en dat verdere studies zich kunnen richten op het onderzoeken van de specifieke werkingsmechanismen van deze standaardprotocollen.

KW - Neurofeedback

KW - ADHD

UR - https://www.tvnp.nl/inhoud/artikelen

M3 - Article

SP - 192

EP - 205

JO - Tijdschrift voor neuropsychologie

JF - Tijdschrift voor neuropsychologie

SN - 1871-1391

IS - 3

ER -

ID: 64760632