Publication

Data gezondheidsapps moeten goed beschermd

Mulder, T., 23-Jun-2018, In : Dagblad van het Noorden.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

APA

Mulder, T. (2018). Data gezondheidsapps moeten goed beschermd. Dagblad van het Noorden.

Author

Mulder, Trix. / Data gezondheidsapps moeten goed beschermd. In: Dagblad van het Noorden. 2018.

Harvard

Mulder, T 2018, 'Data gezondheidsapps moeten goed beschermd', Dagblad van het Noorden.

Standard

Data gezondheidsapps moeten goed beschermd. / Mulder, Trix.

In: Dagblad van het Noorden, 23.06.2018.

Research output: Contribution to journalArticlePopular

Vancouver

Mulder T. Data gezondheidsapps moeten goed beschermd. Dagblad van het Noorden. 2018 Jun 23.


BibTeX

@article{566e3c704aca4082992ac7e956c1a4d7,
title = "Data gezondheidsapps moeten goed beschermd",
abstract = "Wat gebeurt er met de gegevens van de talloze apps en draagbare apparaatjes die we gebruiken om onze fitheid te meten, bijvoorbeeld bij het sporten? Al deze apps en wearables cre{\"e}ren grote hoeveelheden (persoonlijke) data. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vallen de data die via die gezondheid- en fitness-apps verzameld worden allemaal in de categorie ‘gegevens over gezondheid’, aangezien het gaat om gegevens die iets zeggen over de fysieke of mentale gezondheid van natuurlijke personen. Trix Mulder, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, schreef een opinie in het Dagblad van het Noorden.",
author = "Trix Mulder",
year = "2018",
month = "6",
day = "23",
language = "Dutch",
journal = "Dagblad van het Noorden",
publisher = "DvhN",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Data gezondheidsapps moeten goed beschermd

AU - Mulder, Trix

PY - 2018/6/23

Y1 - 2018/6/23

N2 - Wat gebeurt er met de gegevens van de talloze apps en draagbare apparaatjes die we gebruiken om onze fitheid te meten, bijvoorbeeld bij het sporten? Al deze apps en wearables creëren grote hoeveelheden (persoonlijke) data. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vallen de data die via die gezondheid- en fitness-apps verzameld worden allemaal in de categorie ‘gegevens over gezondheid’, aangezien het gaat om gegevens die iets zeggen over de fysieke of mentale gezondheid van natuurlijke personen. Trix Mulder, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, schreef een opinie in het Dagblad van het Noorden.

AB - Wat gebeurt er met de gegevens van de talloze apps en draagbare apparaatjes die we gebruiken om onze fitheid te meten, bijvoorbeeld bij het sporten? Al deze apps en wearables creëren grote hoeveelheden (persoonlijke) data. Volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) vallen de data die via die gezondheid- en fitness-apps verzameld worden allemaal in de categorie ‘gegevens over gezondheid’, aangezien het gaat om gegevens die iets zeggen over de fysieke of mentale gezondheid van natuurlijke personen. Trix Mulder, onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen, schreef een opinie in het Dagblad van het Noorden.

M3 - Article

JO - Dagblad van het Noorden

JF - Dagblad van het Noorden

ER -

ID: 76111381