Publication

Cultuuroverdracht in leesgroepen Duits

Duijf, M. & Donker, E., Apr-2015, Science Shop, University of Groningen. 21 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Copy link to clipboard

Documents

• Mark Duijf
  • Eva Donker
In het college Gedeelde Literatuur wordt onderzoek gedaan naar cultuuroverdracht binnen leesgroepen in Nederland. Via de stichting Senia, de Bibliotheek Groningen en Bibliotheek Eemland bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan georganiseerde leesgroepen. In het college staat de actieve rol van gemotiveerde lezers in cultuuroverdracht middels literatuur centraal. Binnen Stichting Senia bestaan 7 leesgroepen waarin Duitse literatuur in de Duitse taal gelezen wordt.
Ondanks het nu nog geringe aantal “Duitse” leesgroepen is Stichting Senia geïnteresseerd in een nader onderzoek naar cultuuroverdracht in deze leesgroepen. De vraag die naar voren komt, is of het doel van de leesgroep en het gespreksvaardigheidsniveau van de deelnemers invloed hebben op de cultuuroverdracht.
Original languageDutch
PublisherScience Shop, University of Groningen