Publication

Controlling the order pool in make-to-order production systems

Germs, R., 2012, Groningen: University of Groningen, SOM research school. 136 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

APA

Germs, R. (2012). Controlling the order pool in make-to-order production systems. Groningen: University of Groningen, SOM research school.

Author

Germs, Remco. / Controlling the order pool in make-to-order production systems. Groningen : University of Groningen, SOM research school, 2012. 136 p.

Harvard

Germs, R 2012, 'Controlling the order pool in make-to-order production systems', Doctor of Philosophy, University of Groningen, Groningen.

Standard

Controlling the order pool in make-to-order production systems. / Germs, Remco.

Groningen : University of Groningen, SOM research school, 2012. 136 p.

Research output: ThesisThesis fully internal (DIV)Academic

Vancouver

Germs R. Controlling the order pool in make-to-order production systems. Groningen: University of Groningen, SOM research school, 2012. 136 p.


BibTeX

@phdthesis{5ea5193aeeb643448e14619be97a74cc,
title = "Controlling the order pool in make-to-order production systems",
abstract = "Voor ‘Make-To-Order’ (MTO, oftewel klantordergestuurde) productiesystemen is de tijd die orders moeten wachten op beschikbare productiecapaciteit cruciaal. Het beheersen van die wachttijd is van groot belang om zowel korte als betrouwbare doorlooptijden te realiseren. Daarom analyseerde en ontwierp Remco Germs regels voor orderacceptatie en ordervrijgave, om daarmee de wachttijden te beheersen. Orderacceptatie en -vrijgave zijn de twee belangrijkste mechanismen om de lengte van wachttijden te be{\"i}nvloeden en zodoende de productie te sturen. De logistieke prestatie hangt in grote mate af van specifieke kenmerken van MTO-systemen, zoals routing variabiliteit, beperkte productiecapaciteit, omsteltijden, strikte leveringsvoorwaarden en onzekerheid in het aankomstpatroon van orders. Om een beter begrip te krijgen van de afwegingen die MTO-bedrijven in dit opzicht moeten maken richt het proefschrift zich op de modellering van de belangrijkste kenmerken van MTO-systemen. De inzichten die dat oplevert worden vervolgens gebruikt om orderacceptatie- en ordervrijgaveregels te ontwikkelen die eenvoudig te begrijpen en daarom makkelijk in praktijksituaties te implementeren zijn. Deze relatief eenvoudige beslissingsregels kunnen al leiden tot significante verbeteringen in de logistieke prestaties van MTO-bedrijven.",
keywords = "Proefschriften (vorm), Opdrachten (algemeen), Productiesystemen, Voorraadbeheer, logistiek management",
author = "Remco Germs",
note = "Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen",
year = "2012",
language = "English",
isbn = "978-90-367-5262-6",
publisher = "University of Groningen, SOM research school",
school = "University of Groningen",

}

RIS

TY - THES

T1 - Controlling the order pool in make-to-order production systems

AU - Germs, Remco

N1 - Relation: https://www.rug.nl/ Rights: University of Groningen

PY - 2012

Y1 - 2012

N2 - Voor ‘Make-To-Order’ (MTO, oftewel klantordergestuurde) productiesystemen is de tijd die orders moeten wachten op beschikbare productiecapaciteit cruciaal. Het beheersen van die wachttijd is van groot belang om zowel korte als betrouwbare doorlooptijden te realiseren. Daarom analyseerde en ontwierp Remco Germs regels voor orderacceptatie en ordervrijgave, om daarmee de wachttijden te beheersen. Orderacceptatie en -vrijgave zijn de twee belangrijkste mechanismen om de lengte van wachttijden te beïnvloeden en zodoende de productie te sturen. De logistieke prestatie hangt in grote mate af van specifieke kenmerken van MTO-systemen, zoals routing variabiliteit, beperkte productiecapaciteit, omsteltijden, strikte leveringsvoorwaarden en onzekerheid in het aankomstpatroon van orders. Om een beter begrip te krijgen van de afwegingen die MTO-bedrijven in dit opzicht moeten maken richt het proefschrift zich op de modellering van de belangrijkste kenmerken van MTO-systemen. De inzichten die dat oplevert worden vervolgens gebruikt om orderacceptatie- en ordervrijgaveregels te ontwikkelen die eenvoudig te begrijpen en daarom makkelijk in praktijksituaties te implementeren zijn. Deze relatief eenvoudige beslissingsregels kunnen al leiden tot significante verbeteringen in de logistieke prestaties van MTO-bedrijven.

AB - Voor ‘Make-To-Order’ (MTO, oftewel klantordergestuurde) productiesystemen is de tijd die orders moeten wachten op beschikbare productiecapaciteit cruciaal. Het beheersen van die wachttijd is van groot belang om zowel korte als betrouwbare doorlooptijden te realiseren. Daarom analyseerde en ontwierp Remco Germs regels voor orderacceptatie en ordervrijgave, om daarmee de wachttijden te beheersen. Orderacceptatie en -vrijgave zijn de twee belangrijkste mechanismen om de lengte van wachttijden te beïnvloeden en zodoende de productie te sturen. De logistieke prestatie hangt in grote mate af van specifieke kenmerken van MTO-systemen, zoals routing variabiliteit, beperkte productiecapaciteit, omsteltijden, strikte leveringsvoorwaarden en onzekerheid in het aankomstpatroon van orders. Om een beter begrip te krijgen van de afwegingen die MTO-bedrijven in dit opzicht moeten maken richt het proefschrift zich op de modellering van de belangrijkste kenmerken van MTO-systemen. De inzichten die dat oplevert worden vervolgens gebruikt om orderacceptatie- en ordervrijgaveregels te ontwikkelen die eenvoudig te begrijpen en daarom makkelijk in praktijksituaties te implementeren zijn. Deze relatief eenvoudige beslissingsregels kunnen al leiden tot significante verbeteringen in de logistieke prestaties van MTO-bedrijven.

KW - Proefschriften (vorm)

KW - Opdrachten (algemeen)

KW - Productiesystemen

KW - Voorraadbeheer

KW - logistiek management

M3 - Thesis fully internal (DIV)

SN - 978-90-367-5262-6

PB - University of Groningen, SOM research school

CY - Groningen

ER -

ID: 2062500