Publication

Communication in English Reading Groups

Zijlstra, D., 2013, s.n. 54 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

APA

Zijlstra, D. (2013). Communication in English Reading Groups. s.n.

Author

Zijlstra, Dardo. / Communication in English Reading Groups. s.n., 2013. 54 p.

Harvard

Zijlstra, D 2013, Communication in English Reading Groups. s.n.

Standard

Communication in English Reading Groups. / Zijlstra, Dardo.

s.n., 2013. 54 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Vancouver

Zijlstra D. Communication in English Reading Groups. s.n., 2013. 54 p.


BibTeX

@book{7165a6fb48ba4b54895ad0362c10cb3a,
title = "Communication in English Reading Groups",
abstract = "De Stichting Senia is een organisatie die leesgroepen in heel Nederland opgericht heeft en deze groepen ondersteunt. De service die Senia aan haar leden biedt bestaat o.a. het jaarlijks beschikbaar stellen van leeslijsten en discussiehandleidingen voor alle aanbevolen boeken. De leesgroepen van Senia die Engelse literatuur lezen en deze boeken ook bediscussi{\"e}ren in het Engels zijn relatief jong. Daarom heeft Senia de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar deze Engelse leesgroepen. Zijn de leden tevreden over de geboden service (leeslijsten en leeswijzers) en hoe ervaren ze de deelname aan en de kwaliteit van de groepsdiscussies? Onderzoek In dit onderzoek is via een enqu{\^e}te en observaties gekeken naar wie de leden van deze Engelse leesgroepen zijn en wat hun verwachtingen zijn van de leesgroep. Daarnaast is er ge{\"i}nventariseerd hoe tevreden de leden zijn over de leeswijzers en het aanbod van boeken. En tot slot is onderzocht in hoeverre hun taalvaardigheid in het Engels een rol speelt bij de deelname aan de groepsdiscussies. Na een analyse van de resultaten worden ook aanbevelingen gedaan voor de ondersteuning van de Engelse leesgroepen door Senia.",
keywords = "taalvaardigheid, discussie, Engels, literatuur, leesgroepen",
author = "Dardo Zijlstra",
note = "Relation: https://www.rug.nl/wewi Rights: University of Groningen",
year = "2013",
language = "English",
publisher = "s.n.",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Communication in English Reading Groups

AU - Zijlstra, Dardo

N1 - Relation: https://www.rug.nl/wewi Rights: University of Groningen

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - De Stichting Senia is een organisatie die leesgroepen in heel Nederland opgericht heeft en deze groepen ondersteunt. De service die Senia aan haar leden biedt bestaat o.a. het jaarlijks beschikbaar stellen van leeslijsten en discussiehandleidingen voor alle aanbevolen boeken. De leesgroepen van Senia die Engelse literatuur lezen en deze boeken ook bediscussiëren in het Engels zijn relatief jong. Daarom heeft Senia de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar deze Engelse leesgroepen. Zijn de leden tevreden over de geboden service (leeslijsten en leeswijzers) en hoe ervaren ze de deelname aan en de kwaliteit van de groepsdiscussies? Onderzoek In dit onderzoek is via een enquête en observaties gekeken naar wie de leden van deze Engelse leesgroepen zijn en wat hun verwachtingen zijn van de leesgroep. Daarnaast is er geïnventariseerd hoe tevreden de leden zijn over de leeswijzers en het aanbod van boeken. En tot slot is onderzocht in hoeverre hun taalvaardigheid in het Engels een rol speelt bij de deelname aan de groepsdiscussies. Na een analyse van de resultaten worden ook aanbevelingen gedaan voor de ondersteuning van de Engelse leesgroepen door Senia.

AB - De Stichting Senia is een organisatie die leesgroepen in heel Nederland opgericht heeft en deze groepen ondersteunt. De service die Senia aan haar leden biedt bestaat o.a. het jaarlijks beschikbaar stellen van leeslijsten en discussiehandleidingen voor alle aanbevolen boeken. De leesgroepen van Senia die Engelse literatuur lezen en deze boeken ook bediscussiëren in het Engels zijn relatief jong. Daarom heeft Senia de Wetenschapswinkel Taal, Cultuur en Communicatie gevraagd om een onderzoek uit te voeren naar deze Engelse leesgroepen. Zijn de leden tevreden over de geboden service (leeslijsten en leeswijzers) en hoe ervaren ze de deelname aan en de kwaliteit van de groepsdiscussies? Onderzoek In dit onderzoek is via een enquête en observaties gekeken naar wie de leden van deze Engelse leesgroepen zijn en wat hun verwachtingen zijn van de leesgroep. Daarnaast is er geïnventariseerd hoe tevreden de leden zijn over de leeswijzers en het aanbod van boeken. En tot slot is onderzocht in hoeverre hun taalvaardigheid in het Engels een rol speelt bij de deelname aan de groepsdiscussies. Na een analyse van de resultaten worden ook aanbevelingen gedaan voor de ondersteuning van de Engelse leesgroepen door Senia.

KW - taalvaardigheid

KW - discussie

KW - Engels

KW - literatuur

KW - leesgroepen

M3 - Report

BT - Communication in English Reading Groups

PB - s.n.

ER -

ID: 14412448