Press/Media items

Trekvogels die naar West-Afrika vliegen zijn het slechtst af

Press/Media: ResearchAcademic

29/10/2019

Onderzoek naar trekvogels is de laatste tijd, nou ja, erg in trek. Zo kwamen we al te weten dat de grutto in grote mate afhankelijk is van voedsel uit de Waddenzee om eindbestemming West-Afrika te halen. Ook hoorden we vorige week dat trekvogels zich aanpassen aan klimaatverandering door steeds eerder naar Europa te vliegen. Uit nieuw onderzoek blijkt dat de gekozen eindbestemming voor het overleven van de drieteenstrandloper van groot belang is. Daarbij is het niet de afstand tot de eindbestemming die bepaalt of een vogel het haalt, maar wat hij tegenkomt als hij arriveert. De keuze voor West-Afrika blijkt de minst gunstige. Konden we ze nu maar vertellen waar ze wel heen zouden moeten vliegen.

References

Related Publications
  1. Low fitness at low latitudes: Wintering in the tropics increases migratory delays and mortality rates in an arctic-breeding shorebird

    Reneerkens, J., Versluijs, T. S. L., Piersma, T., Alves, J. A., Boorman, M., Corse, C., Gilg, O., Hallgrimsson, G. T., Lang, J., Loos, B., Ntiamoa-Baidu, Y., Nuoh, A. A., Potts, P. M., ten Horn, J. & Lok, T., 2019, In : Journal of Animal Ecology.

    Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

View all (1) »

ID: 102174085