Press/Media items

Rubicon-beurs voor vijf Groningse onderzoekers

Press/Media: Public Engagement ActivitiesPopular

02/07/2013

University press release: https://www.rug.nl/news/2013/07/0702-rubicon

Rubicon-beurs voor vijf Groningse onderzoekers

Vijf jonge, veelbelovende wetenschappers uit Groningen krijgen een subsidie uit het Rubicon-programma van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). In totaal dienden in deze ronde negentig jonge onderzoekers een aanvraag in, waarvan er - over alle universiteiten en onderzoeksinstituten - 17 werden gehonoreerd.

Pas gepromoveerde Nederlandse onderzoekers kunnen met de subsidie onderzoekservaring opdoen in het buitenland. Buitenlandse onderzoekers kunnen met deze subsidie onderzoek in Nederland verrichten. De kandidaten ontvangen de beurs om meerdere redenen. Voorop staan de kwaliteit van het onderzoeksvoorstel, de kwaliteit van de onderzoeker en die van het gastinstituut. De haalbaarheid van het onderzoek en de mobiliteit van de onderzoeker tellen ook mee in de beoordeling.

De gehonoreerde RUG-projecten

  • Gaat asymmetrie bij celdeling verloren gedurende veroudering? 
    Dr. A.C. (Anne) Meinema (m), RUG –> ETH Zürich, Institute of Biochemistry (CH), 24 maanden 
    Wanneer een bepaalde cel (bijv. stamcel) deelt, zorgt een onbekende barrière voor asymmetrie tussen beide cellen; één cel veroudert terwijl de andere jong blijft. In dit project wordt in gist onderzocht hoe veroudering het functioneren van de barrière beïnvloedt en wat de moleculaire basis is.

References

Related Prizes
  1. Rubicon grant

    Anne Meinema (Recipient), 2013

    Prize: Fellowship awarded competitivelyAcademic

View all (0) »

ID: 16147821