Press/Media items

Een nieuwe kijk op Philips’ operatie Centurion

Press/Media: Expert CommentPopular

28/08/2010

Hoe brengen leidinggevenden managementmodellen zoals het 7S-model, JIT en 6 Sigma in de praktijk? Het zijn vaak niet meer dan afkortingen die managers gebruiken om zichzelf een professionele identiteit te geven en toch voldoende ruimte te laten voor een eigen invulling. Maar hoe landt zo’n concept in de organisatie? Om dit verschijnsel en het erbij horende leiderschap te begrijpen, zijn nieuwe inzichten nodig. Onderzoek naar de historie van organisatiecultuur en leiderschap bieden hierbij uitkomst. Sinds kort maken historische inzichten binnen managementstudies en organisatiekunde meer opgang - er wordt zelfs gesproken van een ‘historic turn’.
Met de methode ‘learning history interviews’ onderzochten wetenschappersde roemruchte Centurion-operatie, waarmee Jan Timmer het elektronicaconcern Philips tussen 1990 en 1996 reorganiseerde.

References

Related Publications
  1. Leadership style and entrepreneurial change: The Centurion operation at Philips Electronics

    Karsten, L., Keulen, S., Kroeze, R. & Peters, R., 2009, In : Journal of organizational change management. 22, 1, p. 73-91 19 p.

    Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

  2. In het verleden behaalde resultaten bieden garantie voor de toekomst, een casestudie van de operatie Centurion bij Philips

    Karsten, L., Keulen, S., Kroeze, R. & Peters, R. G. P., 2010, In : M&O. Tijdschrift voor Management en Organisatie. 64, 3, p. 21 - 37

    Research output: Contribution to journalArticleAcademicpeer-review

View all (2) »

ID: 31808057