Activity

Grote GMW Quiz

Activity: Talk or presentationPopular

Klaas Veen, van - Speaker

Vera Heininga - Speaker

Tijdens Weekend van de Wetenschap / Zpannend Zernike ervaar je bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen wat gedrag is en hoe het ons beinvloedt in al ons denken, leren en samenleven.

Aardbevingen hebben een enorme impact op de mensen in Groningen. Speel het aardbevingenspel en onderga zelf wat deze met je doen. Of kom naar het mini-college van onderzoeker Elianne Zijlstra, zij onderzocht de impact van de bevingen op kinderen in het gebied.

Je kunt leren om beter te leren. En we laten je ervaren wat je eigen lichaamsbeeld met je doet en hoe je dit kunt veranderen. Je ogen vertellen meer dan je denkt. Neem plaats achter de eyetracker en probeer te tekenen met je ogen. Of ontdek hoe we met tablets onderzoek doen naar visuele problemen bij mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Robots worden steeds populairder, ook in de zorg. Kun jij uitvogelen hoe onze robothondjes precies werken? En wat is het verschil met een echte zorghond? Je kunt ook meedoen met het chat-onderzoek of speel het Wii-zoekspel. Weet je wat jouw interactiestijl is? Je leert hoe we dat meten en wat het zegt over jouw relatie met anderen.

Alles wat je hebt geleerd over hersenen, geheugen en gedrag test je tenslotte in de grote GMW-quiz.
5-Sep-2019

Event

TitleWeekend van de Wetenschap 2019
Period05/10/201905/10/2019
Web address (URL)
LocationUniversity of Groningen
CityGroningen
CountryNetherlands
Degree of recognitionNational event

ID: 99518299