Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenResearchMedical MicrobiologyVirology & Immunology Research
University Medical Center Groningen

Jolanda Smit benoemd tot adjunct-hoogleraar

01 december 2011

Dr. J.M. Smit is per 1 december 2011 benoemd tot adjunct-hoogleraar in de Medische microbiologie, in het bijzonder de Experimentele virologie, bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Jolanda Smit (Delfzijl, 1975) studeerde Biotechnologie aan de Hanzehogeschool Groningen. In 2002 werd zij doctor in de Medische Wetenschappen (cum laude) op het proefschrift getiteld “Mutational analysis of receptor interaction and membrane fusion activity of sindbis virus”. Sindsdien is dr. Smit als onderzoeker verbonden aan de afdeling Medische Microbiologie van het UMCG. Zij heeft onderzoekssubsidies verkregen van onder andere NWO en het Pediatric dengue vaccine initiative in de Verenigde Staten.

Het onderzoek van Prof. dr. J.M. Smit in de Experimentele virologie zal zich richten op het ontrafelen van de moleculaire mechanismen die betrokken zijn bij het infectieproces van flavivirussen en in het bijzonder van het Dengue virus. Ook zal zij zich bezig houden met karakterisering van de immunologische responsen die optreden als gevolg van een flavivirus infectie.

Laatst gewijzigd:11 oktober 2018 08:04

Meer nieuws