Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekKapteyn Astronomical Institute

World-leading

Het Kapteyn Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen, één van de vier sterrenkundige instituten binnen de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) is recent door een internationale evaluatiecommissie beoordeeld als “world-leading”. De commissie, bestaande uit top-astronomen, waaronder een Nobelprijswinnaar, beoordeelde NOVA en de vier instituten als “exemplary”.

Het Kapteyn Instituut heeft, volgens de commissie, een aanzienlijke stap gemaakt in de sterkte en de kwaliteit van het onderzoek, waarbij met name het onderzoek naar de Melkweg, de eerste stadia van het ontstaan van het Universum (Epoch of Reionization), en de sterpopulaties van nabije sterrenstelsels werden genoemd. Het opleidingsprogramma voor promovendi is steeds op verbetering gericht geweest, en wordt nu beoordeeld als excellent, zonder enige tekortkoming. Als gevolg van al deze positieve veranderingen is het instituut als “vernieuwd”. De commissie vond het hele scala aan activiteiten van het Kapteyn Instituut op het gebied van publieksvoorlichting excellent. Door de strategische wijze waarop de valorisatie van de sterrenkundige wetenschap wordt vormgegeven en de raakvlakken met informatica en “big data” worden benut, is het Kapteyn Instituut leidend in Nederland voor wat de maatschappelijke impact.

De conclusie van de commissie: “het Kapteyn Instituut is in een voortreffelijke uitgangspositie voor de toekomst”. Het Kapteyn Instituut is trots op deze prestaties, gemeten langs de meetlat van de allerhoogste internationale normen en zal zijn positie in de top van de ranglijst van astronomie en astrofysica verder blijven versterken.

For the Report: Click here! and for the Response: Click Here!

Laatst gewijzigd:01 november 2017 12:11
printView this page in: English