Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekKapteyn Astronomical InstituteBlaauw Sterrenwacht

Verslagen

Hier staan verslagen van recente publieksevenementen van de Blaauw Sterrenwacht.

20 maart 2015 - Zonsverduistering bij Infoversum

900 toeschouwers kwamen vrijdagochtend 20 maart 2015 naar het waarneemevenement van de sterrenwacht bij het Infoversum in de hoop de eclips te kunnen bewonderen. Enthousiast gejuich ging op toen onverwacht de zon achter de wolken tevoorschijn kwam en voor zo'n 10 seconden de zonnesikkel zichtbaar was! Een paar minuten later gunden de wolken de bezoekers nog een 2e blik op het schouwspel. Een uitgebreid verslag staat hier.

Foto's: http://goo.gl/Qm5lno. Video OOG TV: http://goo.gl/nHGoKI. Video RTV Noord: http://goo.gl/RL81el.

27 & 28 maart 2015 - Landelijke Sterrenkijkdagen

Ruim 280 nieuwsgierigen bezochten de Blaauw Sterrenwacht in Groningen tijdens de 39e Landelijke Sterrenkijkdagen op vrijdag 27 en zaterdag 28 maart 2015. Het thema van de publieksavonden was Ruimtevaart.  Ondanks de bewolking kwamen de Maan en Jupiter af en toe in het vizier van de telescopen, wat enthousiaste reacties opriep.

Hier staat een verslag. Hier staan de foto's van vrijdag en hier staan de foto's van zaterdag. Kijk ook mee naar deze korte documentaire over de sterrenkijkdagen, gemaakt door de HanzeMag. Op de achtergrond de muziek van NIMANTY, die een Space Music Concert gaf tijdens de avond. Ook in maart 2016 doen we weer mee met de Landelijke Sterrenkijkdagen.

24 oktober 2015 - Nacht van de Nacht

We kijken terug op een geslaagde Nacht van de Nacht op zaterdag 24 oktober! Het weer zat deze keer niet mee, de hele nacht bedekte een dik wolkendek de hemel. Toch bezochten ruim 275 bezoekers onze sterrenwacht voor een avond vol sterrenkundige activiteiten.

Bekijk hier de foto's, en lees hier het verslag van de avond.

Laatst gewijzigd:29 februari 2016 15:39