Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekKapteyn Astronomical InstituteBlaauw Sterrenwacht

Links

Hieronder volgen links van instellingen waar de Blaauw Sterrenwacht mee samenwerkt of die gerelateerd zijn aan sterrenkunde (op alfabetische volgorde).

GVWS
GVWS

GVWS

De Blaauw Sterrenwacht werkt regelmatig samen met de Groninger Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (GVWS). De GVWS organiseert activiteiten over diverse zaken die met weer- en sterrenkunde te maken hebben, zoals lezingen, sterrenkundecursussen voor volwassenen en sterrenkijkdagen. Voor meer informatie, zie www.gvws.info.

JWG
JWG

JWG

De JWG (Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde) is dé sterrenkundevereniging voor jongeren van 8 tot 21 jaar die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde. De JWG heeft regionale afdelingen over het hele land die regelmatig leuke sterrenkundige activiteiten organiseren. Ook komen ze natuurlijk voor de gezelligheid bij elkaar.

Begin 2015 is een JWG afdeling in Groningen gestart. Deze nieuwe afdeling organiseert activiteiten voor kinderen van 6-12 jaar en jongeren van 13-16 jaar. Voor meer informatie, zie: www.sterrenkunde.nl/jwg/groningen.

Sterrenwacht Ulrum
Sterrenwacht Ulrum

Sterrenwacht Ulrum

Sterrenwacht Ulrum is een eenmanssterrenwacht die regelmatig bijdragen levert aan de publieksevenementen van de Blaauw Sterrenwacht. De sterrenwacht is eigenhandig gebouwd door Aries van Calcar, oud-zeekapitein en voorzitter van de GVWS. De omstandigheden om sterren te observeren zijn in Ulrum ideaal omdat daar geen verstorend omgevingslicht is.

Sterrenwacht Ulrum is geopend tijdens landelijke sterrenkijkavonden, verzorgt lezingen over weer- en sterrenkunde en biedt tevens de gelegenheid om op afspraak sterren te komen kijken door een telescoop op een heldere avond. De sterrenwacht is te vinden op adres Elensterweg 26 te Ulrum. Voor meer informatie, zie www.sterrenwachtulrum.nl.

Laatst gewijzigd:30 juli 2018 11:40
printView this page in: English