Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekKapteyn Astronomical InstituteBlaauw Sterrenwacht

Jeugdcursus

Jeffrey vertelt over Jupiter en Saturnus bij de jeugcursus
Jeffrey vertelt over Jupiter en Saturnus bij de jeugcursus

Wat zijn al die sterren 's avonds en hoe ver weg staan ze?
Waarom is de Maan soms vol en soms maar half?
Wat zijn zwarte gaten?
Welke planeten bestaan er nog meer naast de Aarde?


Vind jij dit leuke vragen en wil je het antwoord weten? Dan moet je zeker meedoen aan de jeugdcursus sterrenkunde. Dan kun je van alles te weten komen over het heelal.

Voor wie?

Jongeren van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8).

Wanneer?

De volgende cursus is op: vrijdag 19 mei, 2 juni, 9 juni, 16 juni en 23 juni 2017 (met een pauze voor het hemelvaartsweekend), van 19:00 - 20:30 uur. Als het weer meezit, brengen we bij de cursus 1x aansluitend een bezoek aan de Blaauw Sterrenwacht, tot uiterlijk 21:30.

Waar?

Bernoulliborg, Nijenborgh 9, op de Zernike Campus in de stad Groningen. Een routebeschrijving vind je hier.

Wat zijn de kosten?

De cursus kost €35,-. Hiervoor doe je mee aan de cursus, krijg je een cursusboekje en word je lid van de Jongerenwerkgroep voor Sterrenkunde (JWG). Dit is de landelijke sterrenkunde vereniging voor jongeren van 8 t/m 21 jaar. De JWG geeft vier maal per jaar het blad Universum uit, organiseert kampen en heeft regionale afdelingen, waaronder een in Groningen!

De Maan: ook daar valt veel over te vertellen!
De Maan: ook daar valt veel over te vertellen!

En verder...

Deze interactieve cursus wordt georganiseerd door studenten en medewerkers van het Kapteyn Instituut, de sterrenkundeafdeling van de Rijksuniversiteit Groningen. Iedere cursusdag zijn we met een ander onderwerp bezig: de Aarde en de Maan, het Zonnestelsel, planeten bij andere sterren, sterren en sterrenstelsels, het heelal, en wat er allemaal aan de sterrenhemel te zien is. En het leukste is het natuurlijk als je deze onderwerpen echt kunt beleven. Dus gaan we bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Blaauw Sterrenwacht om sterren te kijken als het mooi weer is, en op reis door het heelal in het Kapteyn mobiele planetarium.

Aanmelden

De volgende cursus vindt plaats op vijf vrijdagen van 19 mei t/m 23 juni 2017 (met een pauze voor het hemelvaartsweekend) van 19:00 - 20:30. Deze cursus zit inmiddels vol. U kunt zich hier inschrijven voor de interesselijst, u krijgt dan bericht zodra de inschrijving voor de volgende cursus open gaat (waarschijnlijk rond november 2017).

Als u zich al aangemeld heeft: Via de email heeft u de bevestiging van de aanmelding ontvangen met meer informatie over de betaling. Uiterlijk 17 mei ontvangt u nog een email met de laatste details over de cursus. Mocht u vragen hebben in de tussentijd, zie de contactinformatie hier onder.

Contact

Contactpersoon voor de cursus is Marlies van de Weijgaert. Als u nog vragen heeft, kunt u mailen naar cursus@astro.rug.nl.

Laatst gewijzigd:14 mei 2017 14:13