Skip to ContentSkip to Navigation
Kapteyn Astronomical InstitutePublieksactiviteiten

Landelijke Sterrenkijkdagen

Breng een bezoek aan de Blaauw Sterrenwacht
Sterrenkijken met de Gratama Telescoop in de Blaauw Sterrenwacht
Sterrenkijken met de Gratama Telescoop in de Blaauw Sterrenwacht

Jaarlijks worden in maart of april de Landelijke Sterrenkijkdagen georganiseerd. Tijdens deze dagen kan het publiek op een groot aantal plaatsen in het land kennis maken met de wondere wereld van de sterrenkunde. In Groningen wordt dit verzorgd door de Blaauw Sterrenwacht van de RUG, SRON Netherlands Institute for Space Research en de Groningse afdeling van de KNVWS. Bij helder weer kunt u 's avonds genieten van de sterrenhemel en meer te weten komen over het heelal tijdens de lezingen (voor jong en oud!). Dus als u nog nooit door een sterrenkijker heeft gekeken of meer wilt weten over het heelal, dan moet u zeker eens de sterrenkijkdagen bezoeken!

Programma

Tijdens deze avonden worden diverse lezingen gehouden over sterrenkunde. Bij helder weer kunt u de sterrenwacht koepel bezoeken en zelf objecten zoals de Maan en de planeet Jupiter bekijken. Daarnaast is er een kinderprogramma en de doe- en ontdektentoonstelling van Science LinX. De toegang is gratis. Aanmelden wordt aanbevolen. Zie voor meer informatie de website.

Koepel van de Blaauw Sterrenwacht op de Bernoulliborg
Koepel van de Blaauw Sterrenwacht op de Bernoulliborg

Bereikbaarheid

De Blaauw Sterrenwacht bevindt zich bovenop de Bernoulliborg, een van de universiteitsgebouwen op het Zerniketerrein aan de noord-west kant van de stad Groningen. Dit gebouw is goed bereikbaar met zowel de auto als met het openbaar vervoer. Meer over de bereikbaarheid vindt u hier.

Publieksavonden

Kunt u niet tijdens de Landelijke Sterrenkijkdagen? U kunt ook deelnemen aan een van de reguliere publieksavonden in de Blaauw Sterrenwacht. Zie voor meer informatie de website.

Laatst gewijzigd:13 oktober 2016 10:52