OnderzoekOnderzoek Faculteit der LetterenOnderzoeksinstitutenThe Groningen Research Institute for the Study of Culture (ICOG)ResearchResearch centresResearch Centre for Historical Studies (CHS)

CHS - Presentatie themanummer 'Renaissance Studies': Kenniscultuur van de rederijkers

Wanneer:vr 02-03-2018 15:00 - 16:30
Waar:vergaderzaal B (Visboek), Koninklijke Bibliotheek, Den Haag

The Knowledge Culture of the Netherlandish Rhetoricians (special issue Renaissance Studies).

Op 2 maart a.s. vindt in de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag de feestelijke presentatie plaats van een themanummer van het tijdschrift Renaissance Studies gewijd aan de kenniscultuur van de rederijkers onder redactie van Arjan van Dixhoorn, Samuel Mareel en Bart Ramakers. De eerste twee exemplaren worden aangeboden aan Herman Pleij en Hilde de Ridder-Symoens.

Tijdens het - Nederlandstalig - symposium geven Yvonne Bleyerveld, Katell Lavéant en Dirk van Miert een korte reflectie op de inhoud van het nummer. Aan het eind worden de eerste exemplaren aangeboden aan Herman Pleij en Hilde de Ridder-Symoens.

Meer informatie:

prof.dr. B.A.M. Ramakers