Skip to ContentSkip to Navigation
Research Groninger Expertisecentrum Taal- en Communicatiestoornissen Dyslexie Onderzoek Groningen

De eerste resultaten van het Nederlandse Graphogame onderzoek zijn binnen!

21 maart 2016

Met veel plezier brengen wij u ervan op de hoogte dat ons team afgelopen week de eerste resultaten van de Nederlandse Graphogame studie heeft gepresenteerd op het congres van de British Dyslexia Association in Oxford, Groot-Brittannië (10-12 maart 2016).

De eerste bevindingen zijn veelbelovend, met als belangrijkste resultaat dat kinderen die voor de start van Graphogame laag scoorden op fonologisch bewustzijn, inderdaad hebben geprofiteerd van het spelen van Graphogame. Fonologisch bewustzijn is een vaardigheid die kinderen nodig hebben om een gesproken woord op te kunnen delen in klanken, iets wat essentieel is om te kunnen leren lezen. Bekijk onze poster voor meer informatie!

Laatst gewijzigd:14 februari 2019 07:04

Meer nieuws

 • 21 mei 2024

  Uitslag universitaire verkiezingen 2024

  De stemmen zijn geteld en de uitslag van de universitaire verkiezingen is binnen!

 • 13 mei 2024

  Moleculen stilzetten

  In zijn laboratorium bouwt natuurkundige Steven Hoekstra aan een opstelling die bestaat uit twee delen: een apparaat dat moleculen van barium-fluoride maakt, en een ander apparaat dat deze moleculen bijna stilzet om ze te kunnen onderzoeken.

 • 29 april 2024

  Sensor met gevoel

  In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...