Research Groninger Expertisecentrum Taal- en Communicatiestoornissen Dyslexie Onderzoek Groningen

De eerste resultaten van het Nederlandse Graphogame onderzoek zijn binnen!

21 maart 2016

Met veel plezier brengen wij u ervan op de hoogte dat ons team afgelopen week de eerste resultaten van de Nederlandse Graphogame studie heeft gepresenteerd op het congres van de British Dyslexia Association in Oxford, Groot-Brittannië (10-12 maart 2016).

De eerste bevindingen zijn veelbelovend, met als belangrijkste resultaat dat kinderen die voor de start van Graphogame laag scoorden op fonologisch bewustzijn, inderdaad hebben geprofiteerd van het spelen van Graphogame. Fonologisch bewustzijn is een vaardigheid die kinderen nodig hebben om een gesproken woord op te kunnen delen in klanken, iets wat essentieel is om te kunnen leren lezen. Bekijk onze poster voor meer informatie!

Laatst gewijzigd:14 februari 2019 07:04