Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Actueel Nieuws Nieuwsberichten

Geslaagde eerste Roadshow Universiteit van het Noorden

14 juli 2022

In november vorig jaar is de Kennisagenda van de Universiteit van het Noorden gepresenteerd. Om stakeholders kennis te laten maken met de ambities en activiteiten van de Universiteit van het Noorden worden dit jaar drie roadshows door de noordelijke provincies georganiseerd. De aftrap was woensdag 6 juli op de Greenwise Campus in Emmen.

Binnen de Universiteit van het Noorden willen de Rijksuniversiteit Groningen, het UMCG, Hanzehogeschool Groningen, NHL Stenden en Van Hall Larenstein nauwer met elkaar, bedrijfsleven, overheden en maatschappelijke organisaties samenwerken om de belangrijkste veranderopgaven voor Noord-Nederland te laten slagen.

Jouke de Vries
Jouke de Vries bij de eerste Roadshow

Circa 100 belangstellenden waren naar de oude busremise in Emmen gekomen, naar de plek waar het nieuwe Innovatiecentrum van de Greenwise Campus zal verrijzen, om te zien hoe kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheden in de regio Emmen samenwerken aan de uitdagingen van de regio Zuid-, Zuidoost Drenthe en Noord-Overijssel.

Na een inleiding van Universiteit van het Noorden stuurgroepleden Jouke de Vries en Erica Schaper, spraken Raymond Wanders (wethouder Gemeente Emmen), Anne Kroese en Mike Rozeboom (Greenwise Campus), Arwin Nimis (Drenthe College), Gert Zwartscholten (Volker Wessels), Herman Gijlers (gezamenlijke ondernemersverenigingen) en Henriëtte Herbschleb (Dutch TechZone) over de verschillende aspecten van de succesvolle samenwerking in Emmen.

Hoogleraar Chemie aan de RUG; Katja Loos en Vincent Voet, Associate Lector NHL Stenden, sloten het inhoudelijke programma af met hun presentatie ‘van kennis naar kassa’ over de rol van TRL-trains, doorlopende leer- en onderzoekslijnen en hybride onderzoeksgroepen. De bijeenkomst werd afgesloten met een netwerklunch.

De Roadshow op de Greenwise Campus in Emmen
De Roadshow op de Greenwise Campus in Emmen

Roadshow #2 van de Universiteit van het Noorden staat al gepland. Op 7 september wordt er een bezoek gebracht aan Campus Groningen en wordt er kennis gemaakt met het innovatie ecosysteem in Groningen en de daar lopende samenwerkingsprojecten.

Meer weten over de Universiteit van het Noorden of de roadshows? Neem contact op met Gernant Deekens, Secretaris en Bestuursadviseur Universiteit van het Noorden via g.e.deekens@rug.nl.

Laatst gewijzigd:13 september 2022 10:59
View this page in: English

Meer nieuws

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...

  • 04 maart 2024

    Een plantaardige sensor

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 11 december 2023

    Join the 'Language and AI' community

    As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...