Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsThe Faculty Graduate SchoolsGraduate School of Medical SciencesJunior Scientific Masterclass
University Medical Center Groningen

JSM Nieuwsflits

Inleiding

Baanbrekend wetenschappelijk onderzoek moet natuurlijk onder de aandacht gebracht worden van een breed publiek. Wetenschappelijke tijdschriften, maar bijvoorbeeld ook wetenschapsbijlagen van kranten, presenteren belangrijke nieuwe bevindingen van de huidige stand van zaken in de wetenschap.

Doelstelling

In deze cursus zal in kleine groepen worden gewerkt aan een Nieuwsflits. Studenten zullen zelf een nieuwsflits over een biomedisch onderzoek leren schrijven en presenteren.

Winnaars 'Presentatie beste Nieuwsflits' 2009 en 'Schrijver beste Nieuwsflits' 2009, resp. Meriel Benjamins (links) en Annika Stritzke (rechts)
Winnaars 'Presentatie beste Nieuwsflits' 2009 en 'Schrijver beste Nieuwsflits' 2009, resp. Meriel Benjamins (links) en Annika Stritzke (rechts)

Inhoud

Tijdens deze cursus wordt de student begeleid om tot een aansprekende nieuwsflits te komen. Tijdens een slotbijeenkomst met een jury wordt een aantal van de beste nieuwsflitsen gepresenteerd. De JSM stelt als prijs een wetenschapsreis beschikbaar voor de student met de allerbeste nieuwsflits en de student met de allerbeste presentatie!

ECTS

2

Programma

De cursus bestaat uit een aantal bijeenkomsten onder leiding van een ervaren mentor. De bijeenkomsten worden voor elke Learning Community appart georganiseerd. De slotbijeenkomst wordt voor alle studenten georganiseerd.

Aanmelding

Alle eerstejaarsstudenten geneeskunde kunnen zich op Nestor aanmelden voor de JSM Nieuwsflits.  Afhankelijk van het aantal geïnteresseerde studenten zal het aantal groepen bepaald worden. Er wordt gewerkt in groepen van ongeveer 10 studenten per groep.

Contactpersoon

dr. B.N.G. Giepmans, afdeling Celbiologie

e-mail: b.n.g.giepmans@umcg.nl

Laatst gewijzigd:30 maart 2017 15:09
printView this page in: English