Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsMedische WetenschappenResearchDepartment of GeneticsEurocat NederlandProfessionals
University Medical Center Groningen

Services voor professionals

Wat kan Eurocat betekenen voor medische professionals

De database van Eurocat bevat een schat aan gegevens om te onderzoeken. Wanneer u een specifieke onderzoeksvraagstelling heeft kunnen wij met u meedenken en data aanleveren. Kijk onder 'Onderzoek doen met Eurocat data'.

Wanneer u naar een congres gaat en een lezing wilt houden over een aangeboren aandoeningen gerelateerd onderwerp kunnen wij recente en inhoudspecifieke gegevens voor u genereren.

Ieder jaar organiseert Eurocat een lezingenmiddag over aangeboren aandoeningen of een daaraan gerelateerd onderwerp. U kunt zich hier inschrijven: inschrijfformulier.

Wilt u op de hoogte blijven van recente Eurocat publicaties, onderzoek en aanverwante onderwerpen, laat u zich dan op de mailinglijst van onze Nieuwsbrief plaatsen, via eurocat@umcg.nl of 050-3617115.

BOEKENTIP (onlangs verschenen):


*
*

'Foetale en neonatale screening op aangeboren afwijkingen' door H.I.J. Wildschut

Dit boek geeft op een heldere, overzichtelijke en beknopte manier wetenschappelijk verantwoorde informatie over de vele aandoeningen die met screening kunnen worden vastgesteld. Naast de aard en de eventuele gevolgen van de bevindingen voor het kind wordt ook aandacht besteed aan de kans op foutpositieve en foutnegatieve uitslagen. Vanuit verschillende invalshoeken worden de ontwikkelingen vertaald naar de directe dagelijkse zorg, zodat aanstaande ouders weten waar ze aan toe zijn en weloverwogen en goedgefundeerde beslissingen kunnen nemen.

*

‘ECHO - Prenataal onderzoek en keuzevrijheid’ door Maarten Slagboom

Dit boek geeft een aangrijpend beeld van de persoonlijke zoektocht van de auteur en zijn vrouw, naar het antwoord op de vraag of zij de juiste beslissing hebben genomen de zwangerschap van hun ongeboren kind af te breken vanwege ernstige aangeboren afwijkingen. Tegelijkertijd geeft het boek inzicht in hoe prenataal onderzoek zich in Nederland heeft ontwikkeld en hoe men hier vanuit verschillende perspectieven naar kan kijken. Hermien de Walle, epidemioloog bij Eurocat, is voor het hoofdstuk ‘de Europese middenmoot’ geïnterviewd.

Laatst gewijzigd:16 november 2012 17:02