Skip to ContentSkip to Navigation
Research ENTEG

Jayawardana in TechTalks050

Wanneer:ma 19-10-2020 20:00 - 22:00
Waar:Forum Groningen

Hoe laten we ons meenemen in zelfrijdend vervoer? Zelfrijdend, zelfvliegend, zelfvarend: de ontwikkeling van autonome mobiliteit gaat in sneltreinvaart. Steeds meer auto’s, treinen, boten en drones verplaatsen zich zelfstandig, zonder menselijke bestuurder. Het is geen science fiction, binnenkort komen we ze elke dag tegen. Wat betekent dat eigenlijk voor de infrastructuur, het overige verkeer en onze manier van reizen?

Professor Bayu Jayawardhana is hoogleraar mechatronica en niet-lineaire regeltechniek aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij geeft een update van de technologische ontwikkelingen op het terrein van autonomie en autonome voertuigen en vertelt hoe we ons hierop kunnen voorbereiden.

Yvonne Dubben (Ontwikkelmanager Arriva) gaat in op de techniek achter de zelfrijdende trein van Arriva die begin dit jaar testritten in het Noorden heeft gemaakt. Ook deelt zij de ervaringen van de passagiers die mee mochten. Verandert er met deze innovatie iets aan onze treinreizen?

Na het inhoudelijke deel is er ruim de voor vragen uit het publiek. Ook gaan de sprekers én de zaal aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek over de effecten van autonome mobiliteit in ons dagelijks leven. Na afloop is er een Techborrel om elkaar te ontmoeten en onderling je kennis, ervaring en enthousiasme te delen.

Voor kaartjes en meer informatie: https://forum.nl/nl/agenda/techtalks050
TechTalks050 is een samenwerking tussen de Rijksuniversiteit Groningen en Forum Groningen.