Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekCentre for East Asian Studies Groningen

MEXT Scholarships Japan (in Dutch)

07 juni 2016

De Japanse overheid stelt voor 2017 studiebeurzen beschikbaar voor Nederlandse leerlingen en studenten die hun studie in Japan willen voortzetten. Het gaat om de zogenaamde Monbukagakusho (MEXT) studiebeurzen, die Japan aanbiedt in het kader van het Cultureel Verdrag met Nederland.

Sinds 2016 zijn er twee mogelijkheden:

 • undergraduate studenten: beurzen voor het volgen van een volledige bachelor in Japan (vijf jaar)
 • research studenten: beurzen voor studie of onderzoek na de bachelorfase (anderhalf tot twee jaar)

Alle kandidaten moeten in het bezit zijn van de Nederlandse nationaliteit en bereid zijn de Japanse taal te leren. De beursperiode is inclusief een (half) jaar intensieve taalvoorbereiding.

Voorwaarden

Undergraduate studenten moeten aan de volgende eisen voldoen:

 • Geboren tussen 1995 en 2000
 • Twaalf jaar funderend onderwijs gevolgd voor vertrek naar Japan

Voor research studenten geldt:

 • In bezit van minimaal een bachelordiploma
 • Je bent voornemens een masterprogramma, postgraduate onderwijs of onderzoek in Japan te doen

Beursbedrag

De beurs houdt een toelage per maand in, vrijstelling van collegegeld en inschrijfgeld plus een vergoeding van internationale reiskosten (die alleen worden vergoed voor vluchten tijdens een bepaalde periode).

Selectiegesprek

Afhankelijk van het aantal aanvragen kun je worden uitgenodigd voor een selectiegesprek bij de Japanse ambassade. De gesprekken vinden medio juli 2016 plaats. Tijdens deze gesprekken moeten de kandidaten een aantal (taal)testen doen.

Aanvragen

De aanmelding sluit op 22 juni om 17.00 uur. Meer informatie over de beurzen en over de wijze van aanmelden is te vinden via WilWeg.

Laatst gewijzigd:07 juni 2016 10:25

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....