Skip to ContentSkip to Navigation
OnderzoekCentre for East Asian Studies Groningen

Stagevacature bij Directie Azië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

11 november 2015

Per 1 februari 2015 is er een stageplaats beschikbaar voor een MA student bij de Directie Azië en Oceanië van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het gaat om een stage van vijf tot zes maanden.

Werkomgeving

De stagiair(e) maakt deel uit van de Directie Azië en Oceanië (DAO), die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen en uitvoeren van een samenhangend en effectief beleid in relatie tot de Aziatische regio. DAO is ook eerste aanspreekpunt van Aziatische ambassades in Den Haag en van onze consulaten generaal en ambassades in Azië.

DAO is één van de vijf regiodirecties van de Regiopool. De Regiopool bestaat uit de posten in het buitenland en de regiodirecties in Den Haag. De Regiopool is het expertise centrum voor landen- en regiokennis en waarborgt samenhangend buitenlands beleid en coherent buitenlands optreden.

Stageomschrijving

De werkzaamheden bij de Directie Azië en Oceanië zullen o.a. bestaan uit:

 • Kleinere onderzoeken; het gaat dan om het beantwoorden van specifieke vragen die binnen de directie leven via literatuuronderzoek, analyse van statistieken, gesprekken, etc. Deze onderzoeken richten zich op geheel Azië, Noordoost Azië (m.n. China) of Zuid Azië (m.n. India).
 • Mede organiseren van externe activiteiten op het gebied van Azië, toegespitst op de regio Zuid Azië (Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, India, Malediven, Micronesië, Nepal, Pakistan en Sri-Lanka).
 • Overige werkzaamheden.

Profiel van de stagiair(e)

Wij zoeken een WO-student met een relevante studierichting, bijvoorbeeld Azië-gerelateerde studies, internationale relaties, communicatie. Je hebt aantoonbare interesse voor Azië en zit in het laatste deel van de masterfase. Specifieke kennis m.b.t. China of India is een pré. Je hebt een goed analytisch vermogen, maar bent tegelijkertijd ook praktisch ingesteld. Daarnaast moet je breed zijn ontwikkeld en over goede communicatieve vaardigheden beschikken, zowel in het Nederlands als in het Engels. Je bent pro-actief, kunt zelfstandig en in teamverband werken en hebt een flexibele houding. Je staat gedurende de gehele stageperiode als student ingeschreven aan een Nederlandse onderwijsinstelling en je hebt niet eerder stage gelopen bij Buitenlandse Zaken.

Wat bieden wij

We bieden een leerzame en afwisselende stage. De stagiair(e) wordt betrokken bij diverse werkzaamheden, waardoor inzicht wordt verkregen in de rol van beleidsmedewerker bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. De stagiair(e) wordt begeleid door een beleidsmedewerker, met wie hij/zij op gezette tijden een voortgangsgesprek heeft.

Voorwaarden en vergoedingen

Informatie over de voorwaarden en vergoedingen voor de stage kun je vinden op http://www.internationalefuncties.nl/internationale-ervaring/stages-buitenlandse-zaken/voorwaarden-en-vergoedingen/

Meer weten en/of solliciteren

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan per email een sollicitatiebrief met curriculum vitae naar Regiobureau Atlas: atlas@minbuza.nl. Belangrijk: vermeld in de subject line stage DAO / Azië algemeen. De uiterste inzenddatum is 20 november 2015. Geschikte kandidaten zullen in de eerste week van december worden uitgenodigd voor een gesprek.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Directie Azië en Oceanië
Bezuidenhoutseweg 67, Postbus 20061
2500 EB Den Haag
atlas@minbuza.nl

Laatst gewijzigd:28 juni 2016 16:46

Meer nieuws

 • 13 december 2017

  Faculty of Economics and Business achieves 3-year EQUIS re-accreditation

  The European accreditation institution EFMD has just announced that the Faculty of Economics and Business (FEB) of the University of Groningen has been awarded the prestigious EQUIS accreditation for an additional 3 years. This re-accreditation was...

 • 28 november 2017

  Samenwerking gemeenten bespaart geen geld

  Anders dan gedacht verlaagt samenwerking tussen gemeenten de uitgaven van gemeenten niet. Ook leidt samenwerking niet tot een meetbare verbetering van de gemeentelijke voorzieningen. Dat schrijven Maarten Allers en Tom de Greef van het Centrum voor...

 • 27 november 2017

  #PanoramaRomantica in het Groninger Museum

  Speciaal voor de aanstaande tentoonstelling De Romantiek in het Noorden en de huidige expositie Ook Romantiek in het Groninger Museum, heeft het Reality Center van de Rijksuniversiteit Groningen een virtueel panorama ontwikkeld: #PanoramaRomantica....