About usFaculty of Theology and Religious StudiesResearchCentre for Religion and Heritage

Agricola meets spiritual women

Wanneer:ma 28-05-2018 16:00 - 18:00
Waar:Faculteit der Letteren , Oude Kijk in ’t Jatstraat 26, gebouw 1313, zaal 0316.

Masterclass met Dr. Anneke B. Mulder-Bakker (Groningen)

De masterclass is gewijd aan haar recent verschenen boek: The Dedicated Spiritual Life of Upper Rhine Noble Women. A Study and Translation of a Fourteenth-Century Spiritual Biography of Gertrude Rickeldey of Ortenberg and Heilke of Staufenberg (Turnhout: Brepols, 2017).

Mulder-Bakker doceerde Middeleeuwse Geschiedenis en Mediëvistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij stelt nieuwe vragen en demonstreert eigen benaderingen in het onderzoek naar religieuze ontwikkelingen in de late middeleeuwen. Deze Masterclass staat open voor iedereen.

Research Master and PhD studenten die de Opleiding van de Onderzoekschool Mediëvistiek volgen, kunnen daarmee1 ECTS verwerven, als zij de bijbehorende opdracht maken.

Aanmelding uiterlijk 18 mei 2018 via ozsmed@rug.nl

Kijk op deze website voor meer informatie over de masterclass