Skip to ContentSkip to Navigation
Research Biografie Instituut

Biografische benadering van geschiedenis

Mastercollege 2013/2014

Omschrijving

De biografie kan zich steeds meer zowel binnen als buiten de wetenschap verheugen op grote belangstelling. Hoe komt dat en welke rol spelen biografieën precies in het academische, literaire en publieke debat?
  In deze collegereeks wordt een introductie gegeven in diverse theoretische benaderingen die binnen de Biografie Studies te onderscheiden zijn. Van studenten wordt verwacht dat ze de theoretische literatuur bestuderen en presenteren, evenals in overleg te kiezen biografieën en biografische studies. Hoewel het college een sterk interdisciplinair karakter heeft, zal het accent op de historische benadering liggen. Van de studenten wordt verwacht dat ze een paper schrijven gebaseerd op een van de aangereikte onderwerpen.

Contact

Prof.dr. J.W. Renders
Spreekuur: op afspraak
Kamer 1312.132

Inschrijven

Inschrijven kan op ProgRESS, waarmee u tegelijk in de Student Portal ingeschreven zult worden. De vakcode is LLS026M10 (interdisciplinair onderzoekscollege).

Meer informatie over inschrijven vindt u op de pagina 'Intekenen voor colleges'.

Voor contractstudenten, neem contact op met:

Ita de Regt, Course Manager Research Masters, Faculty of Arts, University of Groningen Visiting address: Oude Boteringestraat 34, room 105, 031-(0)50-363 5907

Poster

Laatst gewijzigd:14 september 2022 16:41