Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of LawRechten studerenOpleidingen

Opleidingen

onderwijs

De Faculteit Rechtsgeleerdheid staat voor sterk op de inhoud gericht onderwijs. De opzet van onze bachelor- en masteropleidingen geven je de gelegenheid je te specialiseren in de richting die bij jou past. Zo heb je keuze uit zes bachelorvarianten, een Engelstalige bachelor en ruim twintig masterspecialisaties. Ons volledige aanbod bestaat uit:

Studeren in deeltijd

Onze bacheloropleidingen en premasters kunnen alleen in voltijd gevolgd worden. Voor een aantal van onze masteropleidingen is een deeltijdinschrijving wel mogelijk.

Studeren in Friesland

In het gebouw van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) heeft de RUG een eigen afdeling, waar je ook rechten kunt studeren. Gewoon aan de universiteit dus, maar dan in Friesland.

Haal meer uit jezelf met het Honours College

Het Honours College geeft talentvolle en gemotiveerde studenten de kans meer uit zichzelf te halen door een programma te bieden dat naast de reguliere bachelor- of masteropleiding wordt gevolgd. Voor dit programma hoeft geen extra collegegeld betaald te worden.

Voorlichting

We hebben een uitgebreid pakket aan voorlichtingsactiviteiten. Bij iedere opleiding hebben we aangegeven welke activiteiten relevant zijn. Of bekijk:

Toelating & aanmelding

Of je toelaatbaar bent tot een rechtenstudie aan de RUG en zo ja, tot welke studiefase en via welke aanmeldingsprocedure hangt af van jouw vooropleiding.

Laatst gewijzigd:19 juli 2018 13:07