Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Publieksacademie

Publieksacademie lezing 'Puberpooiers aangepakt!' 28 september 2017

Wanneer:do 28-09-2017 19:00 - 21:00
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
publieksacademie puberpooiers

Sinds jaar en dag worden we geconfronteerd met de weerzinwekkende praktijk van mensenhandel. Vaak gaat het hierbij om kwetsbare meisjes en vrouwen die, dankzij het werk van de puberpooier (oftewel de loverboy), tegen hun wil in de prostitutie terechtkomen. Heeft de werkwijze van deze zogeheten loverboys te maken met chantage en manipulatie? Wat is hiertegen te doen?

publieksacademie voor de rechtspraak

Tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op donderdag 28 september 2017 bekijkt Kai Lindenberg, universitair hoofddocent straf(proces)recht bij de Rijksuniversiteit Groningen, de problematiek o.a. vanuit de wetenschap. Hoewel de bestrijding van loverboypraktijken en mensenhandel hoog op de agenda staat van zowel politiek als justitie (politie, OM, rechtspraak), is het nog niet eenvoudig. Wat maakt dit zo ingewikkeld?

Jantine Nolta, rechter bij de Rechtbank Noord-Nederland, vertelt over haar ervaringen als rechter bij deze zaken. Hoe ga je bijvoorbeeld tijdens een zitting om met het vaak manipulatieve karakter van de loverboys/mensenhandelaars? En wat doe je wanneer je te maken krijgt met bange, beïnvloedbare en naïeve slachtoffers? Ook vertelt ze aan de hand van voorbeelden over de gevolgen van mensenhandel, voor zowel de daders als de slachtoffers.

Kijk hier de gehele lezing van beide sprekers terug.

Aanmelden

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden. De lezing is in eerste plaats toegankelijk voor abonnees van het Dagblad van het Noorden. Bent u geen abonnee? Dan komt u op de wachtlijst en ontvangt u bericht zodra er een plek voor u beschikbaar is.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak

Met laagdrempelige lezingen komt de Publieksacademie voor de Rechtspraak tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.

samenwerkingspartners