Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Publieksacademie

Publieksacademie lezing 'Online vrijheid van meningsuiting' 21 februari 2018

Wanneer:wo 21-02-2018 19:00 - 21:00
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
publieksacademie online vrijheid van meningsuiting

Online vrijheid van meningsuiting, waar ligt de grens?

Kun je als burger zeggen wat je wilt online? Via social media is het erg gemakkelijk om je uit te laten over allerlei zaken. Een opmerking op social media is zo geplaatst en breed gedeeld. Anoniem of niet, iedereen heeft een mening en laat dit weten.

publieksacademie voor de rechtspraak

Tijdens de Publieksacademie voor de Rechtspraak op woensdag 21 februari vertelt officier van justitie Nynke Mook aan de hand van praktijkvoorbeelden over zaken waarbij de vrijheid van meningsuiting is verschoven naar belediging, smaad of zelfs bedreiging en hoe deze zaken worden opgepakt door het Openbaar Ministerie en aangebracht bij de rechter.

Fred Janssens, strafrechter bij de Rechtbank Noord-Nederland, gaat het hebben over wat er allemaal komt kijken bij strafzaken rond belediging, smaad of bedreiging. Waar let je op in zo’n zaak? Wat zijn de juridische kaders rond dit thema? En wat neemt de rechter mee in de uiteindelijke strafbepaling?

Aanmelden

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via het aanmeldingsformulier op de website van het Dagblad van het Noorden. De lezing is in eerste plaats toegankelijk voor abonnees van het Dagblad van het Noorden. Bent u geen abonnee? Dan komt u op de wachtlijst en ontvangt u bericht zodra er een plek voor u beschikbaar is.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak

Met laagdrempelige lezingen komt de Publieksacademie voor de Rechtspraak tegemoet aan de grote belangstelling voor de rechtspraak. Deskundigen zoals rechters, officieren van justitie en hoogleraren vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.

samenwerkingspartners