Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Publieksacademie

Publieksacademie lezing 'Verkeersrecht' 28 oktober 2015

Wanneer:wo 28-10-2015 19:00 - 21:30
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
Publieksacademie thema verkeersrecht

Tijdens de derde publieksacademie voor de rechtspraak op staat Het thema ‘verkeersrecht’ centraal.

In de rechtszaal gaat het om de waarheid en niets dan de waarheid. Dat wil zeggen dat moet en is de bedoeling. Maar wat als de waarheid snoeihard is?

Dagblad van het Noorden journalist Rob Zijlstra leest als intro een verhaal voor om te laten zien wat voor emoties er in kunnen spelen. Alex Harteveld, advocaat-generaal Hoge Raad en honorair docent strafrecht (Rijksuniversiteit Groningen) gaat vervolgens in op de juridische aspecten van verkeersrecht. Jan Eland, hoofdofficier van justitie (OM) gaat aan de hand van voorbeelden uit de praktijk de maatschappelijke kant belichten.


De Publieksacademie voor de Rechtspraak wil met laagdrempelige lezingen tegemoetkomen aan de grote belangstelling die bestaat voor de rechtspraak. Rechters, officieren van justitie, hoogleraren en andere deskundigen vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak is een samenwerking tussen de Rechtbank Noord-Nederland, de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Rijksuniversiteit Groningen, het Openbaar Ministerie/Arrondissementsparket Noord-Nederland en het Dagblad van het Noorden. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.