Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Law Law for society Publieksacademie

Publieksacademie lezing 'Noodweer' 12 november 2014

Wanneer:wo 12-11-2014 19:30 - 21:30
Waar:Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen
noodweer

De rechtspraak staat volop in de belangstelling. Iedereen heeft wel een mening over de uitspraken van de rechtbank en het werk van het Openbaar Ministerie. Maar de rechtspraak gaat niet alleen over het strafrecht. Of het nou gaat om een scheiding, een voogdij, een ruzie met de buren, problemen met de gemeente of andere overheden, een faillissement, bewindvoering, etc., de rechter komt er aan te pas.

De Publieksacademie voor de Rechtspraak wil met laagdrempelige lezingen tegemoetkomen aan deze belangstelling. Rechters, officieren van justitie, hoogleraren en andere deskundigen vertellen over thema’s in het recht waar veel mensen mee te maken krijgen. De lezingen zijn geschikt voor een breed publiek. Kennis over het recht is niet nodig om te lezingen te kunnen volgen.

Thema 'noodweer' centraal in eerste lezing

Tijdens deze Publieksacademielezing leggen een rechter en een officier van justitie uit wat noodweer is. Aan de hand van voorbeelden geven zij aan wat het verschil is tussen gerechtvaardigde zelfverdediging en strafbaar gedrag.

De rechter en officier van justitie bespreken, ieder vanuit hun eigen perspectief, dit actuele thema. Daarnaast vertelt Dagblad van het Noorden-journalist Rob Zijlstra over zijn ervaringen als rechtbankverslaggever. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor vragen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.